Κέντρα Κοινότητας σε 272 δήμους

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε 272 δήμους όλης της χώρας (από 202) έχει επεκταθεί η λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας στήριξης πολιτικών κοινωνικής προστασίας, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Τα Κέντρα Κοινότητας λειτούργησαν με το παλαιό ΕΣΠΑ, απασχολώντας περίπου 1.000 άτομα, και εντάχθηκαν από την κυβέρνηση στο νέο ΕΣΠΑ. «Οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες που δεν θα κάνει το ΑΣΕΠ, αλλά θα είναι διαδικασίες ΑΣΕΠ, δηλαδή θα γίνουν από τους δήμους με τους κανόνες του ΑΣΕΠ», τόνισε η κ. Φωτίου, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια στην εργασία των εργαζομένων από το ένα ΕΣΠΑ στο άλλο, όπως ζήτησε ο κ. Κεγκέρογλου.

Τα Κέντρα Κοινότητας, που λειτουργούν με βάση το νέο ΕΣΠΑ, έχουν συγκροτηθεί σε 254 δήμους άνω των 10.000 κατοίκων και σε 18 μικρούς δήμους, ενώ στο προηγούμενο ΕΣΠΑ λειτουργούσαν σε 202 δήμους, εκ των οποίων οι έξι ήταν μικροί δήμοι.

Υπενθυμίζεται ότι τα Κέντρα Κοινότητας εφαρμόζουν πολιτικές κοινωνικής προστασίας, ενώ υποδέχονται, εξυπηρετούν και διασυνδέουν τους πολίτες με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες, που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας τους.