Κέρδισε τις εντυπώσεις ο δήμος Βόλβης στη Σόφια

Χιλιάδες επισκέπτες, σημαντικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σόφιας

bolbi-sofia-petiptero-ekthesi1

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη κοινή παρουσία του δήμου Βόλβης και των τουριστικών φορέων της περιοχής του, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Σόφιας33rd INTERNATIONAL TOURIST FAIR HOLIDAY&SPA EXPO 2016, η οποία διεξήχθη στη βουλγαρική πρωτεύουσα από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2016.

Ο δήμος Βόλβης μαζί με τις ενώσεις τουριστικών καταλυμάτων Ασπροβάλτας-Βρασνών και Σταυρού, συμμετείχαν από κοινού σε δικό τους περίπτερο, ως ένας από τους τρεις μόλις ελληνικούς δήμους, που είχαν αυτόνομη παρουσία στη διεθνή τουριστική έκθεση. Η πρωτοβουλία μάλιστα αυτής της συστράτευσης δήμου και φορέων, που θα έχει συνέχεια και στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Βελιγραδίου και Βουκουρεστίου, απέσπασε τα επαινετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων εκθετών και επισκεπτών.

Χιλιάδες Βούλγαροι επισκέπτες και ειδικοί του τουριστικού κλάδου, ενημερώθηκαν από το περίπτερο του δήμου Βόλβης για τα τουριστικά θέρετρα, τα αξιοθέατα, τα τοπικά προϊόντα και τις δυνατότητες διακοπών, τόσο από τα μέλη της ελληνικής αποστολής, όσο και μέσω των ειδικών εντύπων, που διατέθηκαν στη βουλγαρική γλώσσα.

Δίνοντας το στίγμα της σημασίας που έχει ο τουρισμός στην ευρύτερη οικονομία της περιοχής, ως παράγοντας αύξησης της απασχόλησης και ανάδειξης πολιτισμού, περιβάλλοντος και αγροτικού τομέα, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας ηγήθηκε της αντιπροσωπείας του δήμου Βόλβης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη βουλγαρική πρωτεύουσα, ο κ. Λιάμας, συναντήθηκε στο δημαρχείο της Σόφιας με τη δήμαρχο Σόφιας Yordanka Fandakova, όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δυο δήμων. Ειδικότερα, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του δήμου Βόλβης κ.κ Νάσος Κωνσταντινάκης και Ιωάννης Γούτας, συζήτησαν με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Αθλητισμού Σόφιας Todor Chobanov τις πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στα δυο μέρη και μάλιστα συζητήθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης με φολκλορική βουλγάρικη μουσική, τον ερχόμενο Μάϊο στο δήμο Βόλβης.

Ο κ. Λιάμας, συναντήθηκε επίσης, με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Σόφια Δημοσθένη Στωίδη και τον Διευθυντή του Εμπορικού-Οικονομικού Τμήματος της Πρεσβείας Γεώργιο Κουτσοδήμο. Ακολούθως, ο κ. Λιάμας, μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας-Βρασνών Χριστόδουλο Ζαχόπουλο, τη γενική γραμματέα της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σταυρού Σοφία Ντεντέογλου και τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Παπαγερά, συναντήθηκαν με τα προεδρεία των δυο μεγαλύτερων τουριστικών ενώσεων της Βουλγαρίας: την Association of Bulgarian Tour Operators & Travel Agents (ABTTA) και τη Bulgarian Association of Travel Agents (BATA) οι οποίες εκπροσωπούν 350 ταξιδιωτικά γραφεία, τουριστικά πρακτορεία και επιχειρήσεις διακίνησης τουριστών απ’ όλη τη Βουλγαρία, με τους οποίους συζητήθηκαν τρόποι αύξησης του τουριστικού ρεύματος προς τον δήμο Βόλβης και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε ως πρώτο βήμα, η φιλοξενία στον δήμο Βόλβης μέσα στους επόμενους μήνες, μιας πολυμελούς αποστολής από Βούλγαρους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, με στόχο τη μεγαλύτερη προβολή της περιοχής στο κοινό της Βουλγαρίας.

Ο κ. Λιάμας, είχε ακόμη την ευκαιρία να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με εκπροσώπους των μεγαλύτερων βουλγάρικων τουριστικών πρακτορείων, με στελέχη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης της Νότιας Βουλγαρίας, ενώ έδωσε συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες της γειτονικής χώρας.

Σημειώνεται, ότι ο δήμος Βόλβης, πάντα σε συνεργασία και από κοινού με τις ενώσεις τουριστικών καταλυμάτων Ασπροβάλτας, Βρασνών και Σταυρού, πρόκειται να λάβει μέρος με δικό του περίπτερο, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βελιγραδίου – International Fair of Tourism/Sajam Turizma (18-21/02/2016) και τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βουκουρεστίου – TTR/Romanian Tourism Fair (25-28/02/2016).