Κικίλιας: Εχουμε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον

«Έχουμε ένα απόλυτα ασφαλές για να υποδεχθούμε επενδύσεις, που είναι ο μόνος τρόπος, που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ.

 

«Όπως γνωρίζετε πολύ ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων, που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα βρίσκονται η τρομοκρατία και η δράση των τζιχαντιστών. Επιπλέον, η Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης καλείται να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή ροή μεταναστών, λόγω του πολέμου στη Συρία και στο Ιράκ», δήλωσε ο Β. Κικίλιας και συνέχισε:

«Επειδή καμία χώρα από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτούς τους κινδύνους, επιβάλλεται η ουσιαστική και διαρκής συνεργασία και η σύναψη διεθνών συμμαχιών. Η Ελλάδα οχυρώνεται μέσα από τις διεθνείς συνεργασίες της και λειτουργεί τελικά, ως ο μοναδικός παράγοντας σταθερότητας στην Νοτιοανατολική Λεκάνη της Μεσογείου».

 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, τόνισε, επίσης, ότι «όλοι πλέον αντιλαμβάνονται, ότι στην Ελλάδα έχουμε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για να υποδεχθούμε επενδύσεις, που είναι ο μόνος τρόπος, που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη».

 

Υπογράμμισε δε ότι « από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου δεσμεύτηκα ότι θα εργαστούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα, μαζί με όλους τους ανθρώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, για να υπάρχει ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών, και να προστατεύσουμε πραγματικά τα δικαιώματά τους».