Κικίλιας: Θα καλέσω τον Σκουρλέτη να δώσει στοιχεία για τυχόν υποκλοπές

Να καταθέσει ό,τι στοιχεία έχει σχετικά με τις καταγγελίες του ότι παρακολουθούν τις συνομιλίες ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σήμερα τον εκπρόσωπο του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει τέτοια περιστατικά.

«Είμαι οχτώ ημέρες υπουργός (…) δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο… Ο κ. Σκουρλέτης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος τον γνωρίζω…Θα τον καλέσω να καταθέσει αν έχει κάποια στοιχεία. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει ό,τι προβλέπεται από το νόμο. Δεν μπορώ να πω ότι “συμβαίνει δεν συμβαίνει” δεν θέλω να λεω μεγάλα λόγια» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας.

 

Χθες πάντως η κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες του Πάνου Σκουρλέτη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι διαπιστώνονται ύποπτες κινήσεις παρακολούθησης των τηλεφωνικών του συνομιλιών.

 

Συγκεκριμένα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψηχαρακτήρισε «απαράδεκτη» την αναφορά του και είπε: «Το ψεύδος και η συκοφαντία είναι το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού. Είναι προφανές πως “αδίστακτοι” είναι μόνο εκείνοι που εκτοξεύουν “καταγγελίες” χωρίς καμία βάση, με πρώτον τον ίδιο τον κ. Σκουρλέτη που έχει τεθεί επικεφαλής αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας».

 

Και συνέχισε: «Είναι φανερό ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, έχοντας υπ’ όψη τους καθεστώτα τα οποία έχουν μεγαλουργήσει σε τέτοιου είδους μεθόδους και τα οποία εμφανίζουν ως πρότυπα ανάλογα με το ποια συνιστώσα παίρνει τον λόγο».

 

Νωρίτερα, αίσθηση είχαν προκαλέσει τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν υπόνοιες στο κόμμα του για την ύπαρξη μηχανισμού υποκλοπών και παρακολούθησης των τηλεφώνων στελεχών της Κουμουνδούρου.

 

«Εγώ το τελευταίο διάστημα μιλάω με τον Αλέξη Τσίπρα και στα 10 δευτερόλεπτα κόβεται η γραμμή. Δεν το λέω για να τρομάξουμε το λέω για να είμαστε προσεκτικοί. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει και οι αντίπαλοι μας είναι αδίστακτοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

 

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχε υπάρξει αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ενδεχόμενες υποκλοπές συνομιλιών. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει εγείρει στο παρελθόν το ζήτημα αυτό, προκαλώντας την αντίδραση του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδια.