Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Θεσσαλονίκη όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες φίλαθλοι της Ντόρτμουντ

opadoi-paok-thessaloniki

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τους δρόμους μπροστά από το Λευκό Πύργο, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες Γερμανοί φίλαθλοι της Ντόρτμουντ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που εκπόνησε η ΕΛ.ΑΣ. Οι 1.300 περίπου Γερμανοί φίλαθλοι, που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας τους με τον ΠΑΟΚ για τον 3o όμιλο του Europaleague, στο γήπεδο της Τούμπας, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λευκού Πύργου και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε έλεγχο. Κλούβες της Αστυνομίας σχημάτισαν κλοιό γύρω από τους Γερμανούς φιλάθλους, αποκλείοντας την παραλιακή λεωφόρο Νίκης και τους κάθετους δρόμους, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν τεράστιες ουρές αυτοκινήτων στους γύρω κεντρικούς δρόμους.

Οι Γερμανοί φίλαθλοι επιβιβάστηκαν στη συνέχεια σε λεωφορεία που θα τους μετέφεραν στο γήπεδο, ενώ συνεργεία του Δήμου Θεσσαλονίκης συγκέντρωναν μεγάλες ποσότητες από άδεια κουτιά μπύρας που κατανάλωσαν, χωρίς όμως να σημειωθεί ένταση και επεισόδια.

Οι φίλαθλοι της Ντόρτμουντ θα αποβιβαστούν μπροστά από τη θύρα 8 του γηπέδου της Τούμπας όπου θα υποβληθούν σε νέο έλεγχο και στη συνέχεια θα περάσουν στις κερκίδες για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα.