Κιμ Γιονγκ Ουν: Η βόμβα υδρογόνου που διαθέτουμε μπορεί να διαλύσει τις ΗΠΑ «με τη μία»!

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε νέα… επίδειξη τρόμου προβαίνει το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, απειλώντας αυτή τη φορά ότι με τη βόμβα υδρογόνου που διαθέτει η Βόρεια Κορέα μπορεί να διαλύσει τις ΗΠΑ σε λίγα μόνο λεπτά!

Αξιωματούχοι της Πιονγιάνγκ διαμηνύουν ότι είναι έτοιμοι να πυροδοτήσουν τη βόμβα η οποία, όπως ισχυρίζονται, μπορεί να καταστρέψει τις ΗΠΑ «με τη μία».

Τα ανησυχητικά αυτά σχόλια έρχονται ενώ αυξάνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, μετά τις αποκαλύψεις της Πιονγιάνγκ ότι διεξήγαγε επιτυχή δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Στο πνεύμα αυτό, το το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, KCNA, μετέδωσε σήμερα ότι οι επιστήμονες και οι τεχνικοί της Β. Κορέας αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα «ένθερμα» το ενδεχόμενο να πυροδοτήσουν τις βόμβες υδρογόνου που έχουν και οι οποίες είναι ικανές να διαλύσουν τις ΗΠΑ».

Η Πιονγιάνγκ ανέφερε ακόμη πως η δοκιμή που έκαναν δεν είχε σκοπό «να απειλήσει κάποια χώρα ή να προκαλέσει κάποιον για έναν συγκεκριμένο σκοπό», αντιθέτως «ήταν μια διαδικασία απαραίτητη για να αντιμετωπίζουμε την  απροκάλυπτα εχθρική πολιτική των ΗΠΑ προς τη Βόρεια Κορέα».

Και μπορεί η ανακοίνωση της τέταρτης πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας να προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, ωστόσο, η πλειονότητα των ειδικών εκφράζουν αμφιβολίες ότι ο μηχανισμός που δοκιμάστηκε ήταν πράγματι μια βόμβα υδρογόνου, όπως διατείνεται η Πιονγκγιάνγκ.