Κινδύνεψαν άνθρωποι από την κακοκαιρία στην Κρήτη

ινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές στο Ηράκλειο λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρο το νησί τα τελευταία 24ωρα.

 

Χείμαρροι υπερχείλισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δένδρα με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και κτίσματα. Χθες το βράδυ κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας έστησε επιχείρηση για την απομάκρυνση μίας μητέρας και των δύο παιδιών της από το σπίτι τους, στην περιοχή των Μαλάδων, το οποίο πλημμύρισε.

 

Νωρίτερα χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τριών ατόμων στην περιοχή του Καρτερού. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ακινητοποιήθηκε από τα νερά με κίνδυνο να παρασυρθεί από χείμαρρο. Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν και στο λιμάνι του Ρεθύμνου, όπου η θάλασσα βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά.

 

Στο μεταξύ αίσια έκβαση είχε η περιπέτεια του εξαμελούς πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Mare», σημαίας Αγίου Βικεντίου, το οποίο λόγω των δυσμενών συνθηκών εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Κολυμπαρίου, στα Χανιά.

 

Ελικόπτερο του ΠΝ παρέλαβε τον Τούρκο καπετάνιο και τα άλλα πέντε μέλη του πληρώματος, τους μετέφερε στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στη συνέχεια διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Χανίων.

 

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Τουρκία προς Τυνησία, μεταφέροντας 800 τόνους χύδην φορτίο και 400 τόνους συσκευασμένο. Χθες το πρωί ο καπετάνιος εξέπεμψε σήμα κινδύνου με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι είχαν κοπεί οι άγκυρες. Στη συνέχεια όμως ανακάλεσε, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, όμως κατά τις μεσημβρινές ώρες χθες υπέβαλε και δεύτερο αίτημα για βοήθεια.