Κινήσεις για την άρση του εμπάργκο

Κινήσεις προσέγγισης της ΕΕ με τη Ρωσία κάνουν κράτη όπως η Αυστρία, η Γαλλία η Πορτογαλία, χώρες που εξέφρασαν την άποψη πως θα πρέπει να χαλαρώσει το εμπάργκο. Στην κατεύθυνση αυτή σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Θεόφιλο Ιωαννίδη θα πρέπει να κινηθεί και η ελληνική πλευρά.

 

“Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις κινήσεις που κάνει η νέα Κυβέρνηση. Το σίγουρο είναι πως ανήκουμε στην ΕΕ, ωστόσο το ζήτημα της άρσης του εμπάργκο προς τη Ρωσία ήδη αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στους κόλπους της Ευρώπης. Σκεφτείτε ότι οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρωσία δημιουργούσαν έναν κύκλο εργασιών που άγγιζε τα 500 εκ ευρώ ετησίως” λέει στο radio1d.gr o κ Ιωαννίδης. Ο ίδιος έχει συνάντηση για το θέμα με το Ρώσο Πρέσβυ, ενώ επίκειται και συνάντηση με τη νέα Κυβέρνηση. Στη …μεθεπόμενη φάση ο Κ Καραμανλής.

Την πεποίθησή του ότι ο Κώστας Καραμανλής θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ΝΔ “αλλά όχι τώρα, στη μεθεπόμενη φάση” εξέφρασε ο Θεόφιλος Ιωαννίδης εξηγώντας πως το πιθανότερο είναι πως ακόμη κι αν του προταθεί δεν θα δεχθεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος.

 

Στελίνα Μαργαριτίδου – Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr