Κινητοποίηση συμβασιούχων καθαριστριών σχολείων

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Συγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ και πορεία προς το ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν συμβασιούχοι καθαριστές και καθαρίστριες δημοσίων σχολείων, μέλη του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Β. Ελλάδας και Θεσσαλίας, οι οποίοι απεργούν σήμερα.

Όπως υποστηρίζουν, καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» και διεκδικούν, μεταξύ άλλων, τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, εξόφληση δεδουλευμένων και ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά χωρίς εξαιρέσεις.

Η πορεία κατέληξε στο ΥΜΑΘ, όπου είχαν φτάσει νωρίτερα τα μέλη του κλαδικού σωματείου καθαριστών και φυλάκων Κ. Μακεδονίας, το οποίο διεκδικεί «σταθερή και μόνιμη δουλειά», το οποίο είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση νωρίτερα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν, με τα δύο σωματεία, ο ταμίας του ΕΚΘ Παναγιώτης Παγώνης και το μέλος της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ και γραμματέας του ΕΚΘ Λεωνίδας Στολτίδης.

Αντιπροσωπείες των διαδηλωτών έγιναν δεκτές ξεχωριστά από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και του έθεσαν τα αιτήματά τους.