Κοινοποιούσε μέσω διαδικτύου αισθησιακές φωτογραφίες της πρώην συντρόφου του

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Δικογραφία για παράβαση των διατάξεων περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σχηματίστηκε σε βάρος 32χρονου, που κοινοποιούσε αισθησιακές φωτογραφίες της πρώην συντρόφου σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 32χρονης, σύμφωνα με την οποία χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης κοινοποίησε χωρίς τη συναίνεσή της, αισθησιακές φωτογραφίες της, μέσω μηνυμάτων, σε φιλικά και συγγενικά της πρόσωπα.

Όπως κατήγγειλε η 32χρονη, τις επίμαχες φωτογραφίες κατείχε ο 32χρονος πρώην σύντροφός της, από τον οποίο είχε ζητήσει να τις διαγράψει.
Η καταγγελία τέθηκε υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά από αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και με εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 32χρονου δράστη και ταυτοποιήθηκε ως δράστης.

Σε έρευνα που έγινε χθες, στην οικία του 32χρονου στην Αττική, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, οποίος θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί και προσδιοριστεί ο βαθμός εμπλοκής του στην καταγγελλόμενη πράξη.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.