Κυρ. Μητσοτάκης: Καταφύγιο πίστης και ελπίδας το Άγιο Όρος

ΦΩΤΟ: ΑΜΠΕ/ DIMITRIS PAPAMITSOS

ΦΩΤΟ: ΑΜΠΕ/ DIMITRIS PAPAMITSOS

Τη διαβεβαίωση ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Αγίου Όρους «να συντηρήσει και να ενισχύσει την πνευματικότητα την οποία υπηρετεί» έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απευθυνόμενος στην Ιερά Κοινότητα της Μονής Ιβήρων, της Μονής Σταυρονικήτα, αλλά και της Μονής Ξενοφώντος.

Ολοκληρώνοντας την προσκυνηματική επίσκεψή του στο Άγιο Όρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, η Ορθοδοξία και ειδικά το Άγιο Όρος είναι ένα πνευματικό καταφύγιο πίστης, αγάπης, αλήθειας και ελπίδας».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «σε εποχές μεγάλη δυστυχίας και πολλών προβλημάτων» η πνευματική αναζήτηση είναι πολύ σημαντική, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «ενωμένοι και σεβόμενοι πάντα την πίστη, την Ορθοδοξία, τους θεσμούς της πατρίδας, θα τα καταφέρουμε και θα βγάλουμε τη χώρα μας από την κρίση».

Όπως είπε, «το Όρος στην υπερ-χιλιετή διαδρομή του, έχει ζήσει μεγάλες στιγμές, έχει ζήσει δύσκολες στιγμές, και γνωρίζει καλά ότι ο χρόνος θεραπεύει τελικά τα δεινά και πρέπει να είμαστε σε κάθε περίπτωση αισιόδοξοι, με πίστη στις δικές μας εσωτερικές δυνατότητες».

«Εμείς ερχόμαστε και επανερχόμαστε, αλλά το Όρος θα είναι εδώ. Ένας φάρος πνευματικότητας και Ορθοδοξίας σε έναν κόσμο, ο οποίος αναζητά ολοένα και περισσότερο αυτή την πνευματική διάσταση, που η επαφή με την εκεί πραγματικότητα, συχνά μας στερεί», συμπλήρωσε.

Εξέφρασε τέλος τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι 30 χρόνια μετά από την πρώτη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος μαζί με τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είχε τη χαρά να το ξαναεπισκεφθεί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.