Κύριος ύποπτος για τις επιθέσεις στη Τζακάρτα παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους

ΦΩΤΟ: EPA/ADI WEDA/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: EPA/ADI WEDA/ΑΡΧΕΙΟΥ

Οργάνωση συνδεόμενη με το Ισλαμικό Κράτος είναι πιθανόν ότι ευθύνεται για τις πολλαπλές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων στην Τζακάρτα, κατά το πρότυπο των επιθέσεων στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι, σύμφωνα με την αστυνομία της Ινδονησίας.

«Υπάρχει η ισχυρή υποψία ότι είναι έργο ινδονησιακής οργάνωσης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος. Απ’ ό,τι είδαμε σήμερα, η οργάνωση αυτή ακολουθεί το πρότυπο των επιθέσεων του Παρισιού», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Αντον Σαρλιγιάν.

Στη Χάγη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Μπερτ Κέντερς καταδίκασε τις επιθέσεις στη Τζακάρτα, δηλώνοντας ότι ένας Ολλανδός έχει τραυματισθεί σοβαρά, ενώ οι ινδονησιακές αρχές κάνουν λόγο για έναν Ολλανδό πολίτη νεκρό.

«Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, ένας Ολλανδός έχει τραυματισθεί σοβαρά», αναφέρει ο ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, σε ανακοίνωσή του.«Η ολλανδική πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές για να διαπιστώσει έαν υπάρχουν άλλοι Ολλανδοί θύματα», πρόσθεσε.