Κλειστά φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη (25/1) οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τα φαρμακεία της πόλης θα μείνουν κλειστά από τις 11.00 έως τις 14.00.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη του να μην χειρουργήσουν, να μην εξετάσουν ασθενείς και να μην ανοίξουν τα ιατρεία τους από τις 11.00 έως τις 15.00 προκειμένου να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη διαμαρτυρία.

«Η αντίδραση φέρνει αποτελέσματα και ήδη προβλέφθηκε στο σχέδιο του ασφαλιστικού νόμου η έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα, που περιλαμβανόταν αρχικά. Ο δρόμος όμως είναι μακρύς και καθώς όλη η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, οι πιο αδρανείς θα έχουν τις περισσότερες απώλειες και τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις. Μέχρι σήμερα οι πιο αδρανείς είμαστε εμείς οι γιατροί. Οι στόχοι μας απαιτούν προσπάθεια απ΄ όλους και δράσεις που γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι από εμάς δικαίως αντιπαθούμε. Αύριο θα πρέπει να διαδηλώσουμε όλοι στις 12.00 στην πλατεία του Λευκού Πύργου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΘ.