Ανοίγουν στις 15:00 τα Τέμπη κλείνουν πάλι στις 21:00

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έως τις 15:00 μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν τελικά σήμερα κλειστά τα Τέμπη, έπειτα από συνεννόηση των αγροτών του μπλόκου με την Αστυνομία προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία. Η κοιλάδα θα ξανακλείσει και πάλι στις 21:00 το βράδυ για ένα 24ωρο.

Στις Μικροθήβες, εξάλλου, οι αγρότες προχωρούν σήμερα σε εθελοντική αιμοδοσία- βρίσκεται εκεί κινητή μονάδας αιμοδοσίας από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου- υπογραμμίζοντας με την κίνηση τους αυτή την κοινωνική διάσταση του αγώνα τους που αφορά στο σύνολο των κοινωνικών ομάδων.

Στο μεταξύ, οι αγρότες των μπλόκων Τεμπών και Μικροθηβών που δεν συμμετείχαν χθες στην πανελλαδική σύσκεψη μπλόκων στη Νίκαια και δεν προτίθενται να μετάσχουν και στην «κάθοδο» τρακτέρ και αγροτών στην Αθήνα, που οργανώνεται για την Παρασκευή, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση-πρόταση με συγκεκριμένα αιτήματα για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής, η οποία έχει σταλεί και προς τα υπόλοιπα μπλόκα προκειμένου να ενημερωθούν και να συνυπογράψουν εφόσον το επιθυμούν.

Στην ανακοίνωση-πρόταση που απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, αλλά θα κοινοποιηθεί και προς τα λοιπά κόμματα, σημειώνονται τα εξής:

«Οι χιλιάδες κινητοποιημένοι αγρότες της χώρας και ειδικά οι νέοι, αγωνιούμε για το μέλλον μας. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό που βάζει ταφόπλακα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ζητάμε την απόσυρση του. Επιδιώκουμε συζήτηση και για το κόστος παραγωγής που είναι ο μοχλός ανάπτυξης.

Χανιά: Αγρότες απέκλεισαν την είσοδο του κτηρίου της ΤτΕ

Στο μεταξύ, νωρίς το πρωί, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Κλαδισού, προχώρησαν στον αποκλεισμό της εισόδου του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, στο κέντρο των Χανίων.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν παρατάξει στο σημείο αγροτικά οχήματα, ενώ στην πρόσοψη του κτηρίου όπου βρίσκεται και η κεντρική είσοδος της Τράπεζας, έχουν υψώσει δύο πανό.