Κοινό μέτωπο για να «μπαλωθεί» η συμμαχική οδός

Σε δρόμο καρμανιόλα έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια η Συμμαχική οδός Θεσσαλονίκης, καθώς εμφανίζει κακοτεχνίες και μεγάλες φθορές, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο δρόμος είναι υπερτοπικής σημασίας και χρήζει άμεσης αποκατάστασης, δήμαρχοι και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θα επισκεφτούν τις επόμενες ημέρες τα υπουργεία Υποδομών και Δικτύων και Εσωτερικών, ζητώντας κονδύλια για την άμεση ανακατασκευή του.

 

Οι δήμοι Παύλου Μελά, Ωραιοκάστρου και Δέλτα, στα διοικητικά όρια των οποίων βρίσκεται η Συμμαχική οδός, έχουν ζητήσει επανειλημμένα να ληφθούν μέτρα και να διασφαλιστούν οι πόροι για τα αναγκαία έργα του δρόμου, καθώς οι αυτοψίες των υπηρεσιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που γίνονται κατά καιρούς δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξαιρετικά κακή κατάσταση. Ήδη με πρωτοβουλία τους οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος συναντήθηκαν χθες με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο συζήτησαν τα προβλήματα του δρόμου και συμφώνησαν να διεκδικήσουν από κοινού τα κονδύλια για τα απαιτούμενα έργα.

Τις επόμενες ημέρες, όπως ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από εκπροσώπους της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον ίδιο, και των δήμων, θα μεταβεί στα υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών, προκειμένου να διεκδικήσει χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του οδοστρώματος της Συμμαχικής οδού. “Έπειτα από πρωτοβουλία των τριών δημάρχων, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε για την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στη Συμμαχική οδό Θεσσαλονίκης. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία τα απαιτούμενα κονδύλια για να προχωρήσουμε άμεσα στην αποκατάστασή της” τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΡΟΜΟΣ ΒΑΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι διερχόμενοι οδηγοί, ενώ τόνισαν ότι είναι αδήριτη ανάγκη να αποκατασταθεί το οδόστρωμα της Συμμαχικής οδού, η οποία είναι υπερτοπικής σημασίας, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό παραγωγικών δραστηριοτήτων, ενώ δέχεται σχεδόν όλο το 24ωρο μεγάλο φόρτο βαρέων οχημάτων.

“Είναι ένας δρόμος 7 χιλιομέτρων, που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τρεις δήμους. Όπως προκύπτει από τη μελέτη αποκατάστασής του, χρειαζόμαστε 1,2 εκατ. ευρώ και οι δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Ζητήσαμε τη συμπαράσταση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και τον ευχαριστούμε και δημοσίως που είναι στο πλευρό μας”, τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Α. Γαβότσης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δ. Δεμουρτζίδης επισήμανε ότι ο δρόμος είναι υπερτοπικής σημασίας και εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό οχημάτων που κατευθύνονται σε βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες της περιοχής.

Αναφερόμενη στα προβλήματα του δρόμου, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου υπογράμμισε ότι οι πρόσφατες βροχές και πλημμύρες επιδείνωσαν την κατάσταση της Συμμαχικής οδού και ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταβάλλουν προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, παρά την έλλειψη χρηματοδότησης. “Επιβάλλεται να γίνει αποκατάσταση και αυτό θα διεκδικήσουμε όλοι ενωμένοι” σημείωσε η κ. Πατουλίδου.
 

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία