Κομισιόν: Έχει σημειωθεί πρόοδος, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται

Οι διαβουλεύσεις με την ελληνική πλευρά συνεχίζονται «σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο», ενώ έχει σημειωθεί «πρόοδος» στην εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων, δήλωσε η η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Επανέλαβε ότι ως τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να συγκληθεί η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup(EuroWorking Group) για να ανάψει το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ και τη μεταφορά των 10 δισ. στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σημείωσε πάντως πως για να είναι σε θέση να συγκληθεί το EuroWorking Group, οι θεσμοί πρέπει να συμπληρώσουν την «έκθεση συμμόρφωσης», δηλαδή την αξιολόγηση των νομοθετημένων μέτρων από το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Εξάλλου, αισιοδοξία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σημειώνοντας ότι έρχεται πιο νωρίς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έτσι μαζί με τη δόση των 2 δισ. θα διατεθούν και τα 10 δισ. για τις τράπεζες.

Μιλώντας στον Αlpha 989 η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «μας δόθηκε η εικόνα ότι είμαστε πολύ κοντά στους όρους βάσει των οποίων θα αναδειχθούν οι προστατευόμενες ομάδες των συμπολιτών, είμαστε κοντά στα όρια που είχε βάλει η ελληνική πλευρά».

Πηγή: Ναυτεμπορική, ΑΜΠΕ