Κομισιόν: Επαφή θεσμών – ελληνικών αρχών σε όλα τα επίπεδα

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνηθισμένη διαδικασία είναι η ανταλλαγή επιστολών σχολίασε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα αναφορικά με την επιστολή του υπουργού Οικονομικων Ευκλείδη Τσακαλώτου για τα προαπαιτούμενα και υπογράμμισε ότι οι θεσμοί είναι σε επαφή με τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με την κ. Αντρέεβα υπάρχουν επαφές των δύο πλευρών σε όλα τα επίπεδα και σε συνέχεια του Eurogroup της περασμένης εβδομάδας.

Ερωτηθείσα σχετικά με την επιστολή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, απάντησε πως η ανταλλαγή επιστολών αποτελεί μέρος της «συνήθους διαδικασίας».

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αν υπάρξει συμφωνία, θα κατατεθούν στη Βουλή και οι «ουρές» των προαπαιτούμενων που απαιτούν οι θεσμοί με στόχο η ΕΚΤ και ο Μ. Ντράγκι να έχουν στη συνεδρίαση του Δ.Σ της κεντρικής τράπεζας μια καθαρή εικόνα ώστε να κάνουν δεκτά εκ νέου τα ελληνικά ομόλογα (waiver).

Οι διαβουλεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να υπάρξει συμφωνία είναι εντατικές με την πλευρά του ΥΠΟΙΚ, πάντως, να διαμηνύει στο Μαξίμου ότι το κλίμα τις τελευταίες ώρες «έχει βαρύνει».

Στέλεχος του Μαξίμου σημειώνει ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα υπάρξει συμφωνία αφού κανείς δεν επιθυμεί να υπάρξει εμπλοκή στο και πέντε της αξιολόγησης και μετά τη συμφωνία στο τελευταίο Eurogroup. Αυτό, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, μπορεί να σημαίνει ότι τα «αγκάθια» που απομένουν μπορεί να παραπεμφθούν για τη δεύτερη αξιολόγηση ή να μείνουν «ανοιχτά» για μερικές ημέρες και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης