Κοροναϊός: Ελληνας στην Ουχάν -Πατάμε τα κουμπιά με αναπτήρα, η αστυνομία παίρνει όποιον έχει πυρετό

Η πόλη Oυχάν, το κέντρο του κοροναϊού, έχει μεταμορφωθεί σε πόλη φάντασμα.

Ανάμεσα στους κατοίκους βρίσκεται εγκλωβισμένος και ένας ελληνας μηχανικός, ο Απόστολος Ζαούτσος ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ μετέφερε τις δύσκολες συνθήκες που ζει. Ο ελληνας στην Ουχάν τόνισε ότι μόνο το κεντρικό σούπερ μάρκετ λειτουργεί πια στην περιοχή, καθώς έχουν κλείσει τα πάντα. 

Μία εβδομάδα παράταση στις διακοπές λόγω κοροναϊού
Εφιαλτική ήταν δε η αναφορά του σε φήμες για διασκορπισμένους πολίτες της Ουχάν λόγω των κινεζικών διακοπών. «Κάποιες εκτιμήσεις μιλάνε για 5 εκατ. τουρίστες από τη Ουχάν σε όλη την Κίνα δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινό αυτό το νούμερο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως τόνισε, «η πιο αισιόδοξη εκτίμηση των αρχών για την επαναφορά στην κανονικότητα είναι τέλη Μαρτίου. Όσο πάει ο κόσμος ανησυχεί περισσότερο, μεγαλώνουν τα νούμερα κι επειδή την άλλη εβδομάδα θα ανοίξουν οι εταιρείες και γενικά θα αρχίσει η ζωή να κινείται, και δεν ξέρουμε τι μέγεθος θα πάρει η εξάπλωση. Δώσανε μια εβδομάδα παράταση στις διακοπές… Θα δούμε» είπε. 

Φόβοι για κοροναϊό: Ελέγχουν τη θερμοκρασία σου για να μπεις στο κατάστημα
Χαρακτηριστικά ήταν τα πλάνα την ώρα που ο κ. Ζαούτσος μιλούσε στον ΣΚΑΪ, με έναν άνδρα να ελέγχει τη θερμοκρασία όποιου θέλει να εισέλθει στο κατάστημα. «Ένας άνθρωπος ελέγχει τη θερμοκρασία αλλιώς δε μπαίνεις, εμένα με έλεγξαν τρεις – τέσσερις φορές» τόνισε. 

«Είναι παρά πολύ πιεστικά τα πράγματα, ακόμα και τα κουμπιά του ανελκυστήρα τα πατάμε με τον αναπτήρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαούτσος. «Έρχεται η αστυνομία και παίρνει οποίον έχει πυρετό… Μια κοπέλα που δε δέχθηκε να μετρηθεί ήρθε η αστυνομία» σημείωσε. «Δεν υπάρχουν μάσκες. Κάποιος Έλληνας από Σαγκάη πούλησε γύρω στα 1.000 κομμάτια δικά του και λίγο ακριβά. Εμείς τη βρήκαμε 2,5 ευρώ τη μία, μιας χρήσεως» δήλωσε. 

«Η εταιρεία μου δεν έχει ανακοινώσει ότι μπορούμε να φύγουμε οπότε πρέπει να μείνω εδώ» πρόσθεσε. Ο Έλληνας μηχανικός δηλώνει ότι γνωρίζει έναν ακόμη Έλληνα που μένει στη Ουχάν, αλλά επειδή η περιοχή είναι μεγάλη πιθανόν να υπάρχουν κι άλλοι. 


Πηγή: iefimerida.gr