Κορωνοϊός – Καταγγελία δημάρχου Λάρισας: Οι Ρομά δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας στον οικισμό

Για εξέλιξη που «απευχόμουν να συμβεί» έκανε λόγο ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης με αφορμή τα 20 κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των Ρομά που βρίσκεται στα όρια του αστικού ιστού της πόλης.

«Δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας (σ.σ. στον οικισμό των Ρομά), είχαν παρατηρηθεί συνωστισμοί. Πρόκειται για οικισμό στα όρια του αστικού ιστού και αυτό δυσκολεύει την καραντίνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Περιέγραψε, μάλιστα, ότι το πρωί της Παρασκευής – αφού, δηλαδή, είχε τεθεί σε ισχύ το μέτρο της καραντίνας – βρήκε έναν Ρομά στη λαϊκή αγορά «και τον μάντρωσα».

Όπως εξήγησε ο κ. Καλογιάννης η περίμετρος της καραντίνας «είναι και πέραν του οικισμού των Ρομά. Στον οικισμό των Ρομά ζουν περίπου 2.500 έως 3.000 άνθρωποι ενώ σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή η προσωπική εκτίμηση είναι ότι μιλάμε για 5.000 κόσμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι άνθρωποι που μπήκαν σε καραντίνα και δεν ζουν στον οικισμό των Ρομά «διαμαρτύρονται γιατί οι ίδιοι τηρούσαν τα μέτρα προστασίας, συνεχίζουν να το τηρούν».

«Βλέπω την ψυχραιμία και την σύνεση δεν τη βλέπω στους Ρομά» συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Καλογιάννης.

Ο δήμαρχος Λάρισας σήμανε καμπανάκι κινδύνου για τον Τύρναβο «που είναι σε 10χλμ από τη Λάρισα και έχει αντίστοιχο ή και μεγαλύτερο οικισμό Ρομά» ενώ γνωστοποίησε, τέλος, ότι «έχω ζητήσει από τον ΓΓ Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων να εφαρμοστεί το ειδικό σχέδιο για τη δομή στο Κουτσόχερο με 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες για να συνεχίσουν οι ειδικοί να λένε ότι δεν υπάρχει διασπορά στην πόλη της Λάρισας γιατί υπήρχαν λίγα κρούσματα».

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα ήταν ένας 32χρονος. Έπειτα από ελέγχους του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά γεγονός που οδήγησε να μπει σε καραντίνα η περιοχή. Παράλληλα, σε καραντίνα μπήκε και δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.


Πηγή: iefimerida.gr