Κορωνοϊός: Κύμα ανταπόκρισης στην έκκληση Μητσοτάκη -Αυτοί είναι οι δημόσιοι λειτουργοί που δίνουν τους μισθούς τους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το πρωί της Δευτέρας κάλεσμα προς βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς να δώσουν μέρους του μισθού τους στον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποκριθήκαν.

Παρότι ο πρωθυπουργούς απευθύνθηκε κυρίως σε μέλη της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, το κάλεσμά του αποδείχθηκε γενικότερο. Αυτό γιατί ανάλογα έπραξε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου.

Φυσικά, «παρών» στην συγκεκριμένη ενέργεια φώναξε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, όπως και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το μισό του μισθού του για δύο μήνες προσφέρει ο Θεόδωρος Καράογλου
Το μισό του μισθού του για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο θα καταθέσει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, όπως δήλωσε ο ίδιος, ανταποκρινόμενος στο σχετικό κάλεσμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Στον αγώνα αυτόν είμαστε όλοι μαζί. Ο κορωνοϊός είναι ένας υπολογίσιμος αλλά όχι ανίκητος εχθρός. Ενωμένοι ως μια γροθιά, οι Έλληνες θα τα καταφέρουμε για ακόμη μια φορά με αλληλεγγύη, συνεργασία και ομόνοια», σημειώνει ο κ. Καράογλου.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα συμμέτοχος στην προσπάθεια κόντρα στον κορωνοϊό
Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει το ήμισυ της αποζημίωσης που θα λάβει αυτό το δίμηνο, προς ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στα social media, ανέφερε:

«Στη μάχη αυτή πρέπει όλοι με όλες μας τις δυνάμεις με ενότητα, αλληλεγγύη και πειθαρχία, να βγούμε νικητές. Πιστεύω ακράδαντα ότι τα λόγια πρέπει να γίνονται πράξεις. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, που δοκιμάζεται το έθνος μας, δηλώνω παρών και χαιρετίζω την ενέργεια του πρωθυπουργού μας. Καταθέτω στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19 το ήμισυ της αποζημίωσής μου ως δημάρχου για 2 μήνες».

Ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού συντάσσεται στο κάλεσμα του πρωθυπουργού
Μετά το κάλεσμα που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει το 50% της δημαρχιακής αποζημίωσής του αυτού του διμήνου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε: «Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, στη δύσκολη αυτή στιγμή για τη χώρα μας, καταθέτω το 50% της δημαρχιακής μου αποζημίωσης για τους επόμενους δύο μήνες, στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του Covid-19. Στη μάχη απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη απειλή, είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι ενωμένοι».

Το μισό μισθό του καταθέτει στο νοσοκομείο Καρδίτσας ο δήμαρχος της πόλης
Το 50% του μισθού του για τους επόμενους δύο μήνες θα δώσει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊός ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος . Ο δήμαρχος θα δώσει το μισθό του στο νοσοκομείο Καρδίτσας για να ενισχυθεί το έργο του ιδρύματος, όπως ανακοινώθηκε.

Σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσιάκος μεταξύ άλλων τονίζει πως με την κατάθεση του 50% του μισθού του για τους επόμενους δύο μήνες στο νοσοκομείο Καρδίτσας, συμβάλει έστω και σε ελάχιστο βαθμό από την πλευρά της αυτοδιοίκησης στη μάχη ενάντια στην πανδημία.

Ο διευθύνων σύμβουλος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα παραχωρεί τον μισό μισθό του

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης πράττει αυτό που επιβάλλουν οι απαιτήσεις της κρίσης που βιώνει η ανθρωπότητα και η χώρα μας. Ζητά μια συμβολική κίνηση από τα μέλη της κυβέρνησης και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μια κίνηση που δηλώνει ότι μπροστά στην κοινή απειλή είμαστε όλοι ίσοι και ενωμένοι», δήλωσε ο Νικόλαος Κωστόπουλος, διευθύνων Σύμβουλος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, τονίζοντας πως διαθέτει και ο ίδιος το 50% του μισθού του.

«Θεωρώ υποχρέωση μου, παρά το ότι δεν συγκαταλέγομαι στην πρόσκληση του πρωθυπουργού, να πράξω το ίδιο και να διαθέσω το 50% του μισθού μου στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19, για τους επόμενους δύο μήνες.

Καλώ και τους συναδέλφους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να το σκεφθούν και να δώσουμε όλοι το παρόν στον κοινό αγώνα. Η αλληλεγγύη είναι δικαίωμα και στάση ζωής» αναφέρει ο κ. Κωστόπουλος.

ΚΕΔΕ: «Να καταθέσουν όλοι οι δήμαρχοι το 50% του μισθού τους»
Πρόταση να καταθέσουν όλοι οι δήμαρχοι της χώρας το 50% των αποδοχών τους, για τους επόμενους δυο μήνες, στον κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του Covid-19, καταθέτει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σε ανακοίνωσή του, τονίζει, ότι αυτήν την πρόταση του θα θέσει στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, που θα συνεδριάσει μεθαύριο, Τετάρτη. «Η κίνηση μας, τονίζει, είναι καθαρά συμβολική, αφού όλοι γνωρίζουν πως οι αμοιβές των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτούς που απολαμβάνουν οι θεσμικοί εκπρόσωποι άλλων βαθμίδων του πολιτικού μας συστήματος. Όμως αυτή που είναι ουσιαστική, είναι η δέσμευσή μας πως σε αυτήν την υγειονομική κρίση, κανένας πολίτης δεν θα είναι μόνος».Πηγή: iefimerida.gr