Κούγιας για Σταμάτη: Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την απελπισία της

Σε εξέλιξη βρίσκονται, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμή αποτέλεσμα, οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της Βίκυς Σταμάτη, η οποία απέδρασε χθες από το Δρομοκαΐτειο.

 

Μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι διαφωνεί «εντελώς με αυτή την επιλογή της δυστυχούς εντολέως» του και εκτίμησε ότι δεν είναι δική της επιλογή.

 

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως «κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση απελπισίας στην οποία ευρίσκετο και την έχουν οδηγήσει σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια η οποία δεν εξυπηρετεί σε τίποτα».

 

Ο ίδιος επισήμανε πως με τις νέες διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης η κ. Σταμάτη σε λίγες ημέρες θα ήταν ελεύθερη, καθώς, όπως εξήγησε, στο σχετικό νομοσχέδιο προβλέπεται πως όταν ένα ζευγάρι που έχει ανάγκες οικογενειακές και βρίσκεται στις φυλακές για το ίδιο αδίκημα και μάλιστα με κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα, ο ένας από τους δυο θα αποφυλακίζεται.

 

Με τις ίδιες διατάξεις, σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ακόμη και με έκτιση ποινής η εντολέας του επρόκειτο σύντομα να αποφυλακιστεί καθώς είχε εκτίσει 3 από τα 11 χρόνια που της είχαν επιβληθεί.

 

Τόνισε επίσης ότι η κ. Σταμάτη δεν βρίσκεται στο Δρομοκαΐτειο «επειδή το επέλεξε η ίδια, μάλιστα αντέδρασε έντονα».

 

Πινκ πονκ ευθυμών από νοσοκομείο & εξωτερική φρουρά 

Την ίδια ώρα η διοίκηση του νοσοκομείου και η εξωτερική φρουρά εξακολουθούν να επιρρίπτουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για την απόδραση.

 

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του Δρομοκαταΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος, υποστήριξε ότι το νοσοκομείο έχει δεν έχει ευθύνη.

 

 

«Υπήρχε ειδική υπηρεσία και είχαν αποκλειστικό σκοπό να είναι εκεί για να φυλάσσουν αυτή τη γυναίκα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Είπε ακόμη ότι το κλειδί με το οποίο άνοιγε το λουκέτο που υπήρχε στην εξωτερική πόρτα του δωματίου ήταν γνωστό που βρισκόταν «και από τους φρουρούς και από το προσωπικό», ενώ υπογράμμισε ότι «η πόρτα άνοιγε πάντοτε κάτω από τα μάτια των φρουρών».

 

Και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Μιχάλης Γιαννάκος, υποστήριξε ότι η υπουργική απόφαση με την οποία συστήθηκε η ειδική υπηρεσία εξωτερικής φρουράς προβλέπει πως οι εξωτερικοί φρουροί έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για την φύλαξη των κρατουμένων, οφείλουν να έχουν το κλειδί, να φροντίζουν για την καθαριότητα του δωματίου και να είναι παρόντες στις νοσηλευτικές και τις ιατρικές πράξεις.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, Γιάννης Αναγνώστου, απάντησε ότι οι φρουροί ήταν στο διάδρομο του θαλάμου και ότι ο κλειδί βρίσκεται στη στάση των νοσηλευτών και στο γραφείο της προϊσταμένης. «Αυτός ο οποίος κλειδώνει το βράδυ και αυτός ο οποίος ανοίγει το πρωί είναι το νοσηλευτικό προσωπικό», δήλωσε.

 

Πηγή: Έθνος