Κρατούμενος κέρασε γλυκά σε αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

Ένα αν μη τι άλλο ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στο αστυνομικό τμήμα Πυλαίας της Θεσσαλονίκης.

 

Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο αστυνομικό τμήμα έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν πως κρατούμενος που βρισκόταν στα κρατητήρια του τμήματος έφτασε στην πόρτα τους κρατώντας ένα κουτί με… γλυκά. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος συνελήφθη πριν από ένα χρόνο για κλοπές και χρήση ναρκωτικών. Κρατήθηκε για πάνω από 6 μήνες λόγω συμφόρησης των φυλακών. Όταν αποφυλακίσθηκε θέλησε να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς για την άψογη συμπεριφορά τους.

Διαβάστε την επιστολή του αστυνομικού που υπηρετεί στο τμήμα.

 

Είμαι αστυνομικός και θα ήθελα να αναφέρω ένα γεγονός, το οποίο εκτιμώ ότι είναι άξιο αναφοράς και επαινετικό για τους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία.

 

Την Δευτέρα 25-5-2015 και μεσημβρινές ώρες, ο αστυνομικός σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος Πυλαίας αντιλήφθηκε άτομο να προσεγγίζει το Αστυνομικό κατάστημα και στο πρόσωπο του αναγνώρισε τον ποινικό κρατούμενο ελληνικής υπηκοότητας που είχαν στα κρατητήρια της Υπηρεσίας για περίπου 6 μήνες τον προηγούμενο χρόνο, λόγω πληρότητας των φυλακών και την αδυναμία τους να στεγάσουν άλλους υπόδικους ή και κατάδικους.

 

Αμέσως έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, τον προσέγγισε και έμεινε έκπληκτος όταν ο μεσήλικας πρώην φυλακισμένος του γνωστοποίησε ότι αποφυλακίστηκε και θεώρησε ηθική του υποχρέωση να περάσει για να ευχαριστήσει το προσωπικό για την άψογη συμπεριφορά τους και την προσπάθεια που κατέβαλαν κατά την κράτηση του για να είναι οι συνθήκες όσον το δυνατόν πιο ανθρώπινες. Προσερχόμενος εντός της Υπηρεσίας οι αστυνομικοί έλαβαν μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο πρώην κατάδικος είχε απεξαρτηθεί από τις ναρκωτικές ουσίες και μάλιστα δήλωσε ότι σε αυτή την προσπάθεια του συνέβαλαν τόσο οι συνθήκες κράτησης του, όσο και οι προτροπές των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της κράτησης του.

 

Τέτοιες ενέργειες αναπτερώνουν το ηθικό των αστυνομικών και τους δίδει δύναμη να συνεχίσουν το λειτούργημα τους.

Σημειώνεται ότι στο Α.Τ Πυλαίας με αποκλειστική πρωτοβουλία των αστυνομικών, στους κρατούμενους , μεταξύ άλλων, παρέχεται δωρεάν ρουχισμός, καθημερινό ζεστό μπάνιο, καθημερινός καφές της επιλογής τους, τηλεόραση, ραδιοφωνο, dvd player, επιτραπέζια παιχνίδια, ψυγείο και δυνατότητα πλυσίματος του ιματισμού τους.

 

Πηγή: defencenet.gr