Κρίσιμη συνάντηση για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Κρίσιμη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας Γ. Σταθάκη έχει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, προκειμένου να τεθεί ξανά στις …ράγες του το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης.

 

Με φόντο τις νέες απολύσεις που ανακοινώνει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για τη Μεγάλη Τετάρτη, οι δύο άνδρες θα συζητήσουν το μέλλον του ΜΕΤΡΟ της πόλης αλλά και το ψήφισμα που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία όλων των φορέων. Σύμφωνα με το ψήφισμα “θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας Φορέας με τη μορφή μιας δικοματικής Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη που θα επιβλέπει τα έργα του ΜΕΤΡΟ επί τόπου”.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στην εκπομπή “Πίσω από τις λέξεις” στο Radio1d.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Σ. Στέτσικας “Προβλέπεται από το ν3669/2008 να δημιουργηθεί ένας Φορέας παρακολούθησης του Έργου που θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο θα πρέπει πρώτα η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και η Κοινοπραξία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζει και να αποφασίσουν πως θα συνεχιστί το έργο. Στο μεταξύ από τον Ιανουάριο που είμασταν 250 εργαζόμενοι, στις 21/1 απολύθηκαν 70 και τώρα που μιλάμε 95 εργαζόμενοι υπογράφουν τις απολύσεις τους. Από αυτούς οι 80 θα εργαστούν σε έργα φύλαξης για 1.5 με 2 μήνες και εάν δεν υπάρξει άλλη εξέλιξη θ’ απολυθούν κι αυτοί”.  
 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr