Κρήτη: Θετική στον κορωνοϊό νηπιαγωγός στον δήμο Μαλεβιζίου

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε εκπαιδευτικό της Κρήτης λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στις 2 Σεπτεμβρίου μία νηπιαγωγός εμφάνισε ήπια συμπτώματα της νόσου και υπεβλήθη σε τεστ το οποίο βγήκε θετικό. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι υγειονομικές αλλά και τοπικές αρχές ενώ λήφθηκαν όλα τα μέτρα.

Ο αγιασμός στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο που βρίσκεται στον δήμο Μαλεβιζίου αναμένεται να γίνει με καθυστέρηση.

«Όλοι οι εκπαιδευτικοί που ήρθαν σε επαφή με την νηπιαγωγό έχουν τεθεί σε καραντίνα γι’ αυτό και το νηπιαγωγείο δεν θα ανοίξει τη Δευτέρα. Θα πρέπει να περάσουν πρώτα οι 14 ημέρες της καραντίνας κι έπειτα ν’ ανοίξει», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας ο οποίος παράλληλα τόνισε ότι έχουν ενημερωθεί οι γονείς από την διευθύντρια του νηπιαγωγείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ιχνηλάτηση δεν έχει προκύψει κανένα άλλο θετικό κρούσμα μέχρι στιγμής ενώ όλοι οι εκπαιδευτικοί που ήρθαν σ’ επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Μποκέα, το θετικό είναι πως το κτίριο όπου γίνονταν οι συναντήσεις των εκπαιδευτικών δεν έχει καμία σχέση με το κτίριο όπου θα γίνουν τα μαθήματα.

«Απολυμάνσεις θα γίνει στο κτίριο αν και το θετικό είναι πως το κτίριο που χρησιμοποιήθηκε για τις συναντήσεις των εκπαιδευτικών δεν έχει καμία σχέση με το κτίριο που θα γίνουν μαθήματα. Οι συναντήσεις γινόταν στο παλιό κτίριο ενώ τα μαθήματα θα γίνουν στο νέο νηπιαγωγείο», τόνισε σχετικά ο κ. Μποκέας.


Πηγή: iefimerida.gr