Κρύο, τοπικές βροχές και χιόνια

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στο Αιγαίο, και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015. Νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 9 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στην Ήπειρο, από -1 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 15 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 0 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 13 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

 

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι με ίδιες εντάσεις, αλλά στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7. Στο Ιόνιο και στα Κύθηρα οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

 

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας ασθενείς τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 9. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

 

Νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.