Ξηρός προς εισαγγελέα: Δεν συμμετέχω στη διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν να μην συνεργάζεται ούτε στα τυπικά με τις δικαστικές Αρχές ο Χριστόδουλος Ξηρός, κατά την απολογία του στον εισαγγελέα

 

Ενώπιον του 11ου τακτικού ανακριτή βρέθηκε την Δευτέρα ο Χριστόδουλος Ξηρός, προκειμένου να απολογηθεί για τις βαριές κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί σχετικά με τα ευρήματα στο σπίτι της Αναβύσσου.

 

Ο «Μανώλης» της 17Ν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι δεν προτίθεται να δώσει ουσιαστική απολογία, τις οποίες είχε δώσει στους δημοσιογράφους ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης.

 

Ο καταδικασμένος τρομοκράτης της 17Ν φέρεται να είπε στον εισαγγελέα: «Δεν συμμετέχω στη διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση … και θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω, επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση “με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας”, το εξής: Αυτοί που υπηρέτησαν σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μια χαρά όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο».

 

Είχε κάνει σαφες ότι δεν συνεργάζεται

Ο ίδιος είχε προϊδεάσει επίσης για τη στάση του καθώς είχε κάνει σαφές ενώπιον των λειτουργών της Δικαιοσύνης πως δεν θα απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται και πως όσοι υπηρετούν τους μηχανισμούς κατοχής δεν έχουν δικαιοδοσία να του ζητήσουν τον λόγο.

 

Ο Ξηρός είχε αρχικά οδηγηθεί χθες στον τακτικό ανακριτή και έλαβε προθεσμία για την απολογία του. Νωρίτερα, βρέθηκε ενώπιον των εισαγγελέων, οι οποίοι τού απήγγειλαν βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τον οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι που διέμενε στην Ανάβυσσο.

Οι δύο Εισαγγελείς που ορίστηκαν να μελετήσουν την δικογραφία που σχηματίστηκε για τον οπλισμό που κατείχε ο επί ένα χρόνο καταζητούμενος Χριστόδουλος Ξηρός, απήγγειλαν ποινική δίωξη σε βάρος του για κατηγορίες που αφορούν συγκρότηση και διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης , άγνωστης προς το παρόν και με άγνωστα μέλη αλλά και για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων.

Ειδικότερα η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά:

 

  • Τη διεύθυνση άγνωστης ως τώρα τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό την χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο
  • Την παράνομη κατοχή πολεμικών τουφεκίων πυρομαχικών και άλλα
  • Την παράνομη κατοχή διατριτικών και εκρηκτικών βλημάτων
  • Πλαστογραφία
  • Παραβίαση περιοριστικών όρων
  • Παράνομη οπλοφορία (όπλο που είχε πάνω του)

 

Ποινική δίωξη επίσης ασκήθηκε κατά τριών αγνώστων προσώπων που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο, για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

 

Κλειδί η βαλλιστική στα καλάσνικοφ

Αναφορικά με τη βαλλιστική έρευνα, αργά χθες το βράδυ είχε ολοκληρωθεί μόνο στο τμήμα που αφορά στο πιστόλι που είχε πάνω του ο Ξηρός την ώρα της σύλληψής του και το πιστόλι είναι καθαρό.

 

Οι αστυνομικές Αρχές ωστόσο επικεντρώνονται στην ολοκλήρωση της βαλλιστικής για τα καλάσνικοφ προκειμένου να διαπιστωθεί φανεί εάν είχαν χρησιμοποιηθεί σε άλλη επίθεση.