Κύκλωμα εισήγαγε και διακινούσε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ηρωίνης

Κύκλωμα που εισήγαγε στη Χώρα μας από την Τουρκία, ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στο εσωτερικό της Χώρας μας, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

 

Μετά από αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν στην Αθήνα και στον Βόλο τρία μέλη της οργάνωσης, δύο Έλληνες, ηλικίας 45 και 48 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 50 ετών. Αναζητούνται άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Αλβανίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από την Τουρκία και διακινούσε στο εσωτερικό της Χώρας μας μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τα δρομολόγια μεταφοράς και να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), και με διακριτούς ρόλους.

Συγκεκριμένα ο 50χρονος υπήκοος Αλβανίας είναι ο ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος κανόνιζε τις επαφές τόσο με τους Τούρκους προμηθευτές ηρωίνης, όσο και με τους παραλήπτες-διακινητές στην Ελλάδα.

 

Ο 48χρονος, ήταν ο μεταφορέας της ηρωίνης από την Κωνσταντινούπολη στα παράλια της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Ο 45χρονος αναλάμβανε τη μεταφορά της ηρωίνης από τα παράλια της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, μέσω Δωδεκανήσων, στο Λιμάνι του Πειραιά και από εκεί σε διάφορες περιοχές του Νομού Αττικής για αποθήκευση, νόθευση-επανατυποποίηση και διανομή της σε άλλα μέλη του κυκλώματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών σε οικίες, χώρους και οχήματα συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους 13 κιλών και 830 γραμμαρίων.
  • Το χρηματικό ποσό των -36.100- ευρώ, -500- δολαρίων, -1.390- λιρών Τουρκίας και -10.200- λεκ Αλβανίας.
  • 2 χρυσές λίρες Τουρκίας.
  • 15 συσκευές κινητής τηλεφωνίας

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.