Κύπρος: Τρύπησε το «έργο του αιώνα» -Ο αγωγός που μεταφέρει νερό από την Τουρκία στα Κατεχόμενα

Τρύπησε ο αγωγός που μεταφέρει νερό από την Τουρκία στα Κατεχόμενα στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδει ο τουρκοκυπριακός Τύπος, η βλάβη προήλθε από έκρηξη που έγινε στα 250 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, ενώ λόγω των καιρικών συνθηκών η διόρθωση της ζημιάς μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο μήνες.

Σύμφωνα με τον «υπουργό» Γεωργίας, το ψευδοκράτος δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα καθώς υπάρχει επάρκεια νερού για δέκα μήνες. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιου τύπου βλάβες και δυσλειτουργίες αναμενόταν στο πλαίσιο αυτού του έργου γι’ αυτό και είχαν γίνει φράγματα και στο Αναμούρ στην Τουρκία και στα Πάναγρα στα κατεχόμενα.

Είχε εγκαινιαστεί από τον Πρόεδρο της Τουρκίας το 2015
Ο συγκεκριμένος αγωγός, πάντως, είχε χαρακτηριστεί το «έργο του αιώνα» και εγκαινιάστηκε στις 17 Οκτωβρίου 2015 με τελετή, στην οποία παρέστη και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μεταδίδει η τουρκική ιστοσελίδα T24, η ζημιά στον αγωγό θα επηρεάσει αναπόφευκτά και τη διακίνηση πλοίων στην περιοχή και η επιδιόρθωση από το Κρατικό Τμήμα Υδάτων της Τουρκίας (DSI) της βλάβης κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, αφού δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/kypros-trypise-ergo-toy-aiona