Κυβέρνηση αριστερής παρένθεσης;

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων για το μέλλον της Ελλάδος και του ελληνικού λαού, όλοι οι υπερχρεωμένοι δανειολήπτες θα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι στον κοινό αγώνα απέναντι στις τράπεζες, στα golden boys των ξένων funds και στη διεφθαρμένη πολιτική ελίτ που υπηρετεί τα συμφέροντά τους.

 

Το προμελετημένο έγκλημα σε βάρος της Ελλάδος από τους διεθνείς κερδοσκόπους προεξαρχόντων όσων κρύβονται πίσω από την γερμανική κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών καταδεικνύει ότι όποιος εναντιώνεται στα συμφέροντά τους θα εξοντωθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι την υπερχρέωση των τραπεζών ακολούθησε η υπερφορολόγηση των πολιτών,  οι μαζικές απολύσεις και η βύθιση των φτωχοποιημένων Ελλήνων σε προσωπικά προβλήματα, ενδοοικογενειακές κρίσεις,  με άλλα λόγια η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση έπεσε στις πλάτες των Ελλήνων και των Ελληνίδων και μετατράπηκε σε προσωπικό πρόβλημά τους έπειτα από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία.

 

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για την επόμενη ημέρα μετά από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με επικρατέστερο τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, διότι ο Σαμαράς δεν μαζεύει 180 κουκιά.

 

Ο αρχιτέκτονας του σχεδίου καταστροφής της οικονομίας και όχι μόνο της Ελλάδας, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ισχυρίστηκε ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να επιταχυνθεί η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν πάρα πολύ καλή επιλογή.

Η δη, πήραμε μια πρόγευση του τι θα συμβεί στην Ελλάδα –υπό μορφή ωμού εκβιασμού- στην περίπτωση που οι πολίτες της πάψουν να ανέχονται τους μνημονιακούς υπηρέτες των κερδοσκόπων.

 

Η χθεσινή «Μαύρη Τρίτη» για τους τζογαδόρους του Χρηματιστηρίου Αθηνών ήταν η ημέρα με το γενικό δείκτη να καταγράφει τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από το 1987, φτάνοντας στο 12,78%. .

Την ίδια στιγμή, πάνω από το 8% κινείται από το πρωί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά, αντανακλώντας αύξηση του κόστους δανεισμού από τις αγορές εν μέσω πολικών εξελίξεων.

 

Οι διεθνείς κερδοσκόποι απεργάζονται ένα σχέδιο που θα φέρει την Ελλάδα γονατιστή στην αγκαλιά τους ξανά στην περίπτωση που επιχειρήσουν να απομακρυνθούν μέσω ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπόσχεται μεν λαϊκή κυριαρχία και διακοπή του προγράμματος λιτότητας, αλλά δεν πείθει, λόγω της υπερσυσσώρευσης στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις γραμμές του.

 

Ένα πιστωτικό επεισόδιο, όπως π.χ. αιφνιδιαστικό κλείσιμο τραπεζών, κούρεμα καταθέσεων, ανάλογο με εκείνο που είχε συμβεί στην Κύπρο που νόμιζε ότι θα μπορούσε να βασίζεται στην οικονομική προστάτιδά της, Ρωσία, σε συνδυασμό με ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ή γενικά ένα «δάγκωμα »από την ισλαμική τουρκική κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο της Τουρκίας αποτελεί μια –μάλλον- πετυχημένη συνταγή για να απειληθεί μια χώρα και να επιστρέψει στη διαδικασία εκμαυλισμού της μέσω του Μνημονίου.

 

Μια κυβέρνηση αριστερής παρένθεσης, δηλαδή ίσα ίσα για να τρομάξει ο λαός και να αναγκαστεί να ανεχθεί ξανά τους Ελληνες και ξένους βιαστές του που ευαγγελίζονται το Μνημόνιο, θα ήταν ότι καλύτερο για όλους όσους στηρίζουν τη ζούγκλα του καπιταλιστικού μαυροπίνακα.

 

Αυτό ονειρεύονται οι Γερμανοί κυβερνώντες και οι φίλοι τους, αυτό ονειρεύονται και τα αρπακτικά σε εξωτερικό και Ελλάδα που ονειρεύονται να καταβροχθίσουν την ακίνητη περιουσία των υπερχρεωμένων, υπερφορολογημένων και φτωχοποιημένων Ελληνίδων και Ελλήνων.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ανέτοιμος, το ίδιο και ο Τσίπρας που μέχρι στιγμής η πολιτική απειρία του αποτελεί μεγάλο αγκάθι για όσους έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ μήπως και σωθεί η Ελλάδα από τα νύχια των εκβιαστών.

 

Η αναζήτηση συμμαχιών βάσης και η οριζόντια συνεργασία τους και πάνω από όλα ο προσεταιρισμός του απλού Ελληνα που δεν εμπιστεύεται κανέναν και παραμένει αμέτοχος απέναντι στις πολιτικές εξελίξεις θα μπορούσαν ίσως να οδηγήσουν σε θεαματικά αποτελέσματα υπέρ του τόπου μας και υπέρ του ελληνικού λαού.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr