Λασποβροχή και νοτιάδες το σκηνικό του καιρού

Σήμερα Τετάρτη 20/1 αναμένονται σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες της πρωινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικού και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες της πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες της πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς  χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση.  Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία θα είναι 4 με 5 βαθμούς  χαμηλότερη.

Στις Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στις Κυκλάδες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Πρόγνωση καιρού για 22/02/2015

 

Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο με πρόσκαιρες βροχές. Από το βράδυ σταδιακά τα φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια θα ενταθούν θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά, ενώ στα βόρεια ορεινά θα χιονίσει. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα πελάγη 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.