Λίγο μετά τις 21.00 την Κυριακή θα ξέρουμε το πρώτο κόμμα

ekloges5

Μεταξύ 21:00 και 21:30 την Κυριακή, αναμένεται να γίνει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα γίνει γνωστό το πρώτο κόμμα, η διαφορά του με το δεύτερο κόμμα, το τρίτο κόμμα αλλά και ο αριθμός των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή.

Η προσπάθεια που θα καταβληθεί θα είναι να γίνει αυτή η εκτίμηση όσο πιο κοντά στις 21:00. Το ενδεχόμενο αυτό συγκεντρώνει πολύ μεγάλες πιθανότητες από τη στιγμή που οι εκλογές γίνονται με λίστα και δεν θα καθυστερήσει η διαδικασία εξαιτίας της καταμέτρησης σταυρών.

Για πρώτη φορά μάλιστα θα γίνει ηλεκτρονικά η μετάδοση των αποτελεσμάτων από οκτώ περιφέρειες της χώρας. Η ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα γίνει με τη μέθοδο SRT, δηλαδή τα κινητά τηλέφωνα που θα έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι σε 4.800 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα.

Αναφορικά με τις έδρες, η τελική εικόνα ίσως καθυστερήσει εφόσον υπάρχει κάποιο κόμμα που θα δίνει μάχη για να μπει στη Βουλή.

Οι ετεροδημότες θα χρειαστεί αυτή τη φορά να μετακινηθούν και δεν θα ψηφίσουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους, όπως στο δημοψήφισμα, αλλά σε ειδικά εκλογικά τμήματα, όπως έγινε και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Για πρώτη φορά στις επερχόμενες εκλογές θα ψηφίσουν 108.000 νέοι ψηφοφόροι. Ο υπουργός Εσωτερικών σε δήλωσή του κάλεσε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει και να μην αφήσει άλλους να αποφασίσουν για την τύχη του.