Λύση στο κτιριακό πρόβλημα Γυμνασίου ζητούν ο Δήμος Θέρμης και εκπαιδευτικοί

taksi-sxoleiou

Οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης, στο Νέο Ρύσιο, ζητούν η δημοτική Αρχή και εκπαιδευτικοί. Το σχολείο στεγάζεται σε μισθωμένο ιδιωτικό κτίριο της πρώην Απολλώνιου Σχολής.
Οι έντονες βροχοπτώσεις, που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν το ισόγειο και το υπόγειο του κτιρίου και να σημειωθούν ζημιές, για την αποκατάσταση των οποίων το σχολείο παρέμεινε κλειστό για περίπου 10 ημέρες.

“Στο υπόγειο το νερό έφτανε το ένα μέτρο, ενώ ο τοίχος που βρίσκεται μέσα στο χώμα, την επόμενη μέρα (σ.σ. της νεροποντής), ήταν νοτισμένος έως την οροφή και ανέβλυζε νερά. Το νερό στο ισόγειο, έφτανε τους 20 πόντους. Καθηγητές, μαθητές και γονείς είναι ανάστατοι καθώς το κτίριο πλημμυρίζει συχνά και υπάρχουν έντονες ανησυχίες για την καταλληλότητα και τη στατικότητα του. Το σχολείο παρέμεινε κλειστό για τους μαθητές, μέχρι τις 08.10.2015, καθώς γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και άλλων εργασιών που είχαν ζητηθεί με εξώδικό από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

“Στείλαμε στον ιδιοκτήτη του κτιρίου δύο εξώδικα έγγραφα, προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημιές και να φροντίσει για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα περιμετρικά”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θέρμης, Στέλιος Αποστόλου, διευκρινίζοντας, ότι μετά την αποκατάσταση των ζημιών και πριν οι μαθητές μπουν ξανά στις αίθουσες ζητήθηκε από καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής να πιστοποιήσει την καταλληλότητα του κτιρίου.

“Ωστόσο, έχουμε ένα υπό ανέγερση σχολικό κτίριο δίπλα, στα 100 μέτρα, ημιτελές, καθώς λόγω διακοπής της χρηματοδότησης σταμάτησε η εργολαβία το 2010”, πρόσθεσε ο κ. Αποστόλου, εξηγώντας ότι “για το θέμα αυτό συναντηθήκαμε με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου και προτείναμε λύσεις ώστε να μη διακοπεί η σύμβαση και να βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί η χρηματοδότηση και να ολοκληρωθεί το έργο, ενώ στην ίδια κατεύθυνση θα επιδιώξουμε άμεσα συνάντηση και με τον νέο υπουργό Παιδείας”.

“Είναι κρίμα η Πολιτεία να πληρώνει 150.000 ευρώ ενοίκιο ετησίως, επί επτά χρόνια θα είχε τελειώσει το νέο κτίριο”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι αντίστοιχο θέμα υπάρχει και με ένα ημιτελές σχολικό κτίριο στο Τριάδι, που επρόκειτο να στεγάσει το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης.

“Η μόνη λύση είναι να δοθεί η απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί άμεσα η κατασκευή του νέου κτιρίου”, δήλωσε ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ-Θ, Θόδωρος Αζούδης, ενώ σημείωσε ότι “οι γονείς αντέδρασαν και τα παιδιά απείχαν από τα μαθήματα και επέστρεψαν εν μέσω της ανησυχίας ότι θα μεταφερθούν σε άλλο σχολείο με διπλή βάρδια”.