Λουκέτα στην αγορά; Ιδού ποιοι φταίνε!

Αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο συνεχίζονται τα λουκέτα στην αγορά ψάξτε την άκρη του νήματος στον τρόπο της υπερφορολόγησης, της υπερχρεωσης και κυρίως στο ποιοι πήραν αυτές τις αποφάσεις, υπέρ ποιων και τί κάνουν εκείνοι σε βάρος της χώρας τους και του λαού της!

 

Εκλεισαν 3.541 επιχειρήσεις κατα τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015 σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης. Συνολικά 59 λουκέτα την ημέρα! 

 

Περιττό να πούμε που οδήγησε αυτή η κατάσταση. Ενας εργαζόμενος σε αλυσίδα σούπερμαρκετ ίσως να αμείβεται με αλλοιωμένα προϊόντα και τα κανόνια στους εργαζόμενους ομοβροντούν. Οι άδειες έγιναν ρεπό και τα ρεπό διαλείμματα. 

 

Βασικός λόγος είναι ότι οι τράπεζες δεν δανείζουν. Οι τράπεζες απορρίπτουν το 95% των αιτημάτων για χορήγηση δανείων σε πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

 

Κι όλα αυτά για να απολαμβάνουν πολυτελή ζωή κάποιοι άνθρωποι εδώ αλλά με έδρα βασικά στο εξωτερικό πλέον αφού διαθέτουν και τα φράγκα (προέρχονται από την υπερφορολόγηση και την υπερχρέωση πολιτών). 

 

Λαμπρό παράδειγμα επιχειρηματικότητας για να κατανοήσετε το ρόλο που παίζουν οι γόνοι των εφοπλιστών που ανδρώθηκαν σε αυτή τη ρημάδα τη χώρα είναι η Αγγελική Φράγκου. Γόνος εφοπλιστών, κάτικ με Νάβριος, θυμίζει λίγο Ελλάδα, έχει πλοία, κότερα, απίστευτη περιουσία, είναι η σιδηρά Κυρία του Σίτι στο Λονδίνο και δεν ξέρουμε τί άλλου, αποφάσισε να γίνει μεγάλη ευεργέτρια του γερμανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Παρήγγειλε 14 σκάφη από οφειλέτες της HSH Nordbank ING. Τα παπαγαλάκια πανηγύριζαν. Εφοπλίστρια αγοράζει καράβια. Η ελληνική εμπορική ναυτιλία δεν πέθανε (μόνο τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και λοιπής ΕΛλάδος λόγω των εφοπλιστών). Είναι η δεύτερη συναλλαγή της κας. Φράγκου με τη γερμανική τράπεζα. 

 

Αυτή η κα. Φράγκου και πολλές άλλες κυρίες και κύριοι Φράγκου που δεν φορολογούνται και δεν πληρώνουν τίποτα και δεν τους πιάνει ο νόμος και βγάζουν αμύθητα κέρδη επειδή ελέγχουν πολλά (ΜΜΕ, τράπεζες, δημόσιους οργανισμούς, δικαιοσύνη) είναι ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι που παρασίτεψαν και θρονιάστηκαν πάνω στο κεφάλι κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδας. 

 

Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει τη θέληση να τα βάλει μαζί τους. Φοβάται τη δραχμή, φοβάται την ανεξαρτησία θέλει την υποταγή στο ευρώ, στις ΗΠΑ και στη Γερμανία. 

 

Ετσι, οι επιχειρηματίες μικροί και μεσαίοι ως είναι οδηγούνται σε λύσεις που ξεφεύγουν από την ανθρώπινη λογική για να επιβιώσουν. Κι η υπερφορολόγηση και η υπερχρέωση συνεχίζονται. 

 

Ξέρετε, αγαπητοί δανειολήπτες, ένα από τα μέτρα που θα έπρεπε άμεσα να εφαρμοστούν από την κυβέρνηση είναι η φορολόγηση των εφοπλιστών και των τραπεζιτών. Ομως, η κυβέρνηση κάνει πίσω, νέα υποχώρηση από τις κόκκινες γραμμές θα λέγαμε, γιατί οι τραπεζίτες δεν θα πληρώνουν κανένα φόρο τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο Απρίλιο. Αναβαλλόμενη φορολογία για τους τραπεζίτες όχι όμως αναβαλλόμενο χαράτσι για την ηλικιωμένη αγρότισσα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!  

 

Εμ βέβαια, οι καημένες οι τραπεζούλες. Ερχονται νέα τεστ αντοχής τους, τα λεγόμενα stress tests και όπως και η καημένη η Εκκλησία οι καημένες οι τραπεζούλες δεν πρέπει να πληρώνει φόροιυς. Ας πληρώνει φόρους η ηλικιωμένη αγρότισσα ή η μάνα που μεγαλώνει μόνη τα παιδιά της. Εκείνες έχουν, οι τράπεζες όχι αλλιώς δεν θα βρισκόταν ο λαός σε αυτή την κατάσταση, να τον τσακίζουν οι τοκογλύφοι και οι κερδοσκόποι.  

 

Ελπίζουμε ότι πριν είναι πολύ αργά για τον λαό μας και τη χώρα μας, θα ξυπνήσουμε και θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Τη δικαιοσύνη. Την κοινωνική δικαιοσύνη. Πώς είναι δυνατόν ο πλούσιος που δεν φορολογείται να απαιτεί από τον φτωχό να  υπερφορολογηθεί για να ξεπληρώσει τα δικά του χρέη, που του τα φορτώνει με δηλώσεις τύπου «κάνει μεγάλες θυσίες ο ελληνικός λαός αλλά δυστυχώς πρέπει να κάνει και άλλες» την ώρα που εκείνος που τα λέει έχει βίλα από μάρμαρο στο Πανόραμα ή στον Διόνυσο;

 

Αμεσα μέτρα ανθρωπιστικής φύσεως θα ήταν μόνο η αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την τιμωρία ή έστω την φορολόγηση των εχόντων και όχι των μη εχόντων για να ξεπληρώνουν τα χρέη των εχόντων. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr