Λουκέτο λίγων ωρών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Προληπτικό «λουκέτο» στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια έβαλε για λίγες ώρες η διοίκηση του ιδρύματος, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ομάδα φοιτητών θα προχωρούσε σε κατάληψη της Πρυτανείας, διαμαρτυρόμενη για την ανάθεση της φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία αλλά και για τις διαγραφές «αιωνίων» φοιτητών.

 

Αργότερα, φοιτητές από συλλόγους ορισμένων τμημάτων του ΕΚΠΑ, όπως Νομικής, Φιλοσοφικής, Φυσικού κ.ά., έφτασαν στα Προπύλαια με στόχο να επιδώσουν ψήφισμα στη Σύγκλητο, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό. Ομάδες των ΜΑΤ ήταν ήδη περιμετρικά των Προπυλαίων και δεν άφηναν τους φοιτητές να πλησιάσουν.

 

Από το Πανεπιστήμιο Αθηνών δόθηκαν πάντως διευκρινίσεις για το θέμα της φύλαξης «ότι η φύλαξη του ΕΚΠΑ πραγματοποιείτο από μόνιμο ή με σχέση ΙΔΑΧ προσωπικό φύλαξης, καθώς και -μέσω ανοικτού διαγωνισμού- από προσωπικό εταιρειών φύλαξης», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Μάλιστα από το Γραφείο Τύπου του ΕΚΠΑ αναφέρεται ότι «η Πολιτεία ενώ έθεσε σε διαθεσιμότητα όλο το μόνιμο ή με σχέση ΙΔΑΧ προσωπικό φύλαξης, παράλληλα μείωσε την επιχορήγηση προς το ΕΚΠΑ, τη στιγμή που θα έπρεπε να καλύψουμε τα κενά φύλαξης -λόγω της διαθεσιμότητας- μέσω νέου διαγωνισμού, με τις γνωστές χρονοβόρες διαδικασίες!».