Λοβέρδος: Βαθμολογικά και όχι εισοδηματικά τα κριτήρια για τις μετεγγραφές (Videos)

Με βαθμολογικά και οικογενειακά κριτήρι θα γίνουν οι μετεγγραφές φοιτητών, καθώς τα εισοδηματικά, δεν βολεύουν, όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

 

Οπως ανέφερε το πρωί στο Mega, ο κ.Λοβέρδος «ποιοι δηλώνουν πάνω από 50.000 ευρώ τον χρόνο;».

 

Επίσης, ανακοίνωσε ότι τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα οριστεί από το υπουργείο Παιδείας η περίοδος των μετεγγραφών φοιτητών και η οποία θα διαρκεί πέντε μέρες.

 

«Πρέπει να εκδοθεί μια υπουργική απόφαση – ενημέρωσα και τη Βουλή γι’ αυτό», είπε ο υπουργός «Θα την ορίσουμε αυτή την περίοδο τη μεθεπόμενη εβδομάδα και θα είναι πέντε ημέρων. Θα πούμε στην υπουργική απόφαση αυτή ότι δεν μπορείς να πας όπου θες. Ότι ο σκοπός του νομοθέτη είναι η προστασία της φτώχειας», πρόσθεσε.

 

Διευκρίνισε ότι για να διευκολύνει την διαδικασία θα παραλαμβάνει τις αιτήσεις το υπουργείο, ότι η διαδικασία αυτή καθ’ εαυτή θα ολοκληρωθεί όποτε θα τελείωνε και πέρυσι και ότι η εικόνα που έχει είναι ότι οι μετεγγραφές στον κύριο όγκο τους έγινε πέρυσι στις αρχές του έτους και άρα η συζήτηση και το όποιο πρόβλημα υποδοχής στα ιδρύματα θα προκύψει από τον Φεβρουάριο.

 

Τέλος, διαχώρισε τις δυνατότητες που υπάρχουν για την διοχέτευση φοιτητών στα κεντρικά ιδρύματα σε «αντιμετωπίσιμες» αριθμητικά και σε όρους ποσοστών και μη.

 

 

 


► Δείτε επίσης: