Μακελειό στην Ουάσινγκτον – Μαθήτρια νεκρή από πυρά συμμαθητή της

Μία μαθήτρια έπεσε νεκρή από πυρά συμμαθητή της σε σχολείο της Ουάσινγκτον, την Παρασκευή, ενώ 4 ακόμα ανήλικα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά.

 

Ο δράστης είχε βάλει στο στόχαστρο 5 μαθητές τους οποίους πυροβόλησε στο κεφάλι από κοντινή απόσταση, προτού στρέψει το όπλο επάνω του και αυτοπυροβοληθεί, δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας του Μέρισβιλ, Ρομπ Λαμουρέ.

 

Τα 4 επιζώντα θύματα, ηλικίας κάτω των 18 ετών, υπέστησαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

 

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο ένοπλος ήταν ο 14χρονος Τζέιλεν Φράιμπεργκ, μαθητής γυμνασίου. Συμμαθητές του περιέγραψαν τον νεαρό ως «καλό παιδί», ενώ ο ίδιος συμμετείχε στην ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου.

 

Ο Φράιμπεργκ ήταν γηγενής Αμερικανός και μέλος της τοπικής φυλής Τουλαλίπ.

 

Μέχρι στιγμής οι αρχές του Μέρισβιλ δεν έχουν αποκαλύψει τον τύπο του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση. «(Το όπλο) είχε αποκτηθεί νομίμως», δήλωσε ο ειδικός πράκτορας Νταγκ Ντόσον της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

 

Ο νεαρός τράβηξε το όπλο το οποίο είχε στο σακίδιό του και άρχισε να πυροβολεί κατά των συμμαθητών του στο κιλικίο του σχολείο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί από τα πυρά ένα κορίτσι. Δύο ακόμα κορίτσια και ένα αγόρι φέρουν «σοβαρά τραύματα στο κεφάλι», δήλωσε η Τζοάν Ρόμπερτς επικεφαλής της κλινικής Πρόβιντενς Ρίτζιοναλ στο Έβερετ. Ένα τέταρτο θύμα, ένα αγόρι, τραυματίστηκε στο σαγόνι και μεταφέρθηκε σε διαφορετικό νοσοκομείο καθώς ο τραυματισμός του ήταν λιγότερο σοβαρός.

 

Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνα στις εγκαταστάσεις του κτιρίου, δήλωσε ο Λεμουρέ. Αστυνομικοί «χτένισαν» το κτίριο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε άλλος κίνδυνος ενώ βοήθησαν τους μαθητές που βρίσκονταν κλειδωμένοι σε αίθουσες διδασκαλίας να απομακρυνθούν από το σχολείο.
Περίπου 30 μαθητές και προσωπικό παρέμειναν στις εγκαταστάσεις του σχολείου μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής για ανάκριση από τις αρχές. Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν περίπου 2.500 μαθητές ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών.