Μάστιγα οι μεσίτες χωρίς άδεια στη Θεσσαλονίκη!

Έχουν φτάσει σχο σημείο ακόμα και να αναρτούν ταμπέλες πάνω σε υπό μίσθωση ακίνητα, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τη μεσιτεία, οι μαϊμού-μεσίτες που κυκλοφορούν τελευταία στη θεσσαλονίκη.

 

Το φαινόμενο της παραμεσιτείας έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις στην πόλη και να αποτελεί μείζον πρόβλημα για τους επαγγελματίες μεσίτες. Εκτιμάται μάλιστα ότι από τις λίγες πράξεις αυτή τη στιγμή στην αγορά της θεσσαλονίκης πάνω από το 50% γίνεται από παραμεσίτες.

Πέρα από την παραπάνω περίπτωση, συχνά είναι τα κρούσματα μαϊμού -μεσιτών που εμφανίζονται με διαφημίσεις σε portal ακινήτων και μάλιστα χρησιμοποιώντας επωνυμίες μεσιτικών γραφείων που δεν υπάρχουν.

Ακόμα μία κατηγορία παραμεσιτών είναι πρώην μεσίτες οι οποίοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους για να μην επιβαρύνονται από τις φορολογικές υποχρεώσεις και συνεχίζουν να λειτουργούν ως μεσίτες, με κάποιους μάλιστα να διατηρούν και τις επωνυμίες των κλειστών επιχειρήσεών τους.

Ιδιαίτερα δημοφιλής ασχολία όμως είναι η… μεσιτεία και για συνταξιούχους από άλλους κλάδους, που βρίσκουν την ευκαιρία, χωρίς άδεια ή άλλα διαπιστευτήρια, να μεσιτεύουν ακίνητα.

Με δεδομένα τα όλο και περισσότερα κρούσματα παραμεσιτείας ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης και ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ακινήτων του ΕΕΘ Κώστας Γεωργάκος παρουσίασαν το θέμα στους διευθυντές του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας και της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων στη Θεσσαλονίκη.

Ο μεν διευθυντής του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Μαυρίδης μετέφερε τη δέσμευοή του για ταχεία ανταπόκριση της υπηρεσίας του σε περιπτώσεις παραμεσιτείας μέσω διαδικτύου, όπως και σε μεγάλες υποθέσεις που θα του καταγγελθούν, ενώ ο διευθυντής της νεοσύστατης Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων στη θεσσαλονίκη Ανέστης Ισδράς ανέφερε ότι θα διερευνά άμεσα κάθε καταγγελία για παραμεσιτεία που θα φτάνει στα χέρια του.

«Μία από τις μεγάλες πληγές της αγοράς είναι το παραεμπόριο σε όλες του τις μορφές, άρα και η παραμεοιτεία. Οι επαγγελματίες δεν αντέχουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό ούτε τη δυσφήμηση των δραστηριοτήτων τους» ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης.

 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία