Μαθητές και εκτός Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά στα «Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο»

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Μαθητές και εκτός Θεσσαλονίκης θα δεχθεί για πρώτη φορά το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο», το οποίο διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Πρόκειται για το πρώτο πανεπιστημιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα, που απευθύνεται σε παιδιά Γυμνασίου και έχει στόχο να καλλιεργήσει τις δυνατότητες τους, έτσι ώστε να γίνουν μοχλοί αλλαγών στην επιστήμη, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τη κοινωνική δράση, την οικογένεια.

Λόγω μεγάλης ζήτησης,  το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, 20 μαθητές από σχολεία εκτός νομού Θεσσαλονίκης θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα σπουδών σε 8 μηνιαίες συναντήσεις το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα.

Οι συνεντεύξεις επιλογής θα πραγματοποιηθούν τα διαστήματα από 24-30 Ιουνίου και από 1-16 Σεπτεμβρίου 2016 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές του προγράμματος, είναι η πρώτη φορά που ελληνικό πανεπιστήμιο προσφέρει πρόγραμμα σε μαθητές σχολείου, ακολουθώντας αντίστοιχα ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής. Επιπλέον, τονίζουν ότι λόγω της συνεχιζόμενης  οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη  η παλιά ιδέα της εύρεσης μιας «καλής δουλειάς» ή μιας «καλής θέσης» ανήκει στο παρελθόν. Ηγεσία είναι η ανάληψη της ευθύνης για τον εαυτό σου και για τους γύρω σου. Τώρα και στο μέλλον, τα παιδιά μας θα πρέπει να δημιουργήσουν τα ίδια τη δουλειά και τη ζωή που θέλουν και τους αξίζει.

Ο εμπνευστής του προγράμματος, και επιστημονικά υπεύθυνος, Anthony Montgomery, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, βασίστηκε σε ένα  πρόγραμμα που λειτουργεί στην Ιρλανδία εδώ και πολλά χρόνια. Ο ίδιος επισημαίνει ότι «Η Ελλάδα είναι μία χώρα με απίστευτο δυναμικό, αλλά και ιδιαίτερες προκλήσεις. Έτσι θα ήταν λάθος απλώς να μεταφέρουμε στην χώρα μας ένα πρόγραμμα που αναπτύχθηκε για μια άλλη κουλτούρα. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία μας, δημιουργήσαμε από την αρχή ένα πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις, προκλήσεις, αλλά και στα οράματα των παιδιών της Ελλάδας».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Π. Καραγιάννη στα τηλ.: 2310-891.308 και 6978-200.866 ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα: http://childleaders.weebly.com/

Επικοινωνία για δημοσιογράφους: Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Anthony Montgomery, τηλ. 6976-447.315