Μαύρη εργασία και μη έκδοση αποδείξεων σε καταστήματα και επιχειρήσεις

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS

Εφόδους σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Όπως ανακοινώθηκε, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή και βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

  • Σε ατομική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια μυδιών και αλιεία καβουριών, διαπιστώθηκε η λειτουργία της χωρίς άδεια και η απασχόληση τριών εργαζομένων που δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Επίσης, προέκυψε χρήση παράνομης αποθήκης, μη δηλωμένης στην αρμόδια ΔΟΥ και αποθηκευμένη ποσότητα 638 κιλών καβουριών, που δεν δικαιολογούνταν από φορολογικά παραστατικά, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας.
  • Σε καφέ – μπαρ διαπιστώθηκε η μη έκδοση έντεκα αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, όπως επίσης απασχόληση πέντε εργαζομένων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
  • Σε μεσιτικό γραφείο διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Για όλες τις παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.