Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης συνηγορεί υπέρ του ΔΝΤ και της διαπλοκής

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το Μαξίμου, κατηγορώντας τον ότι σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ και να συμπαραταχθεί με τη διαπλοκή. Απαντώντας, το γραφείο Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για ψέματα, διαστρεβλώσεις και παιδαριώδη επιχειρήματα. Ουδείς τους πιστεύει, ας περισώσουν ό,τι μπρούν πριν την αναχώρησή τους, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Real News, από το γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Υιοθετεί πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

»Προτείνει μειώσεις συντάξεων και απολύσεις – τις οποίες κρύβει υπό τον εύφημο τίτλο “συμφωνία αλήθειας”.

»Εκφράζει την αγωνία του για την πορεία της χώρας – χωρίς λέξη για τα 63 δις μέτρα που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις του κόμματός του, υπογράφοντας λευκά χαρτιά στους δανειστές και καταστρέφοντας το 25% του ΑΕΠ.

»Ζητάει άμεσα εκλογές – για να μείνει ακέραιη η διαπλοκή στον τόπο.

»Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στην συνέντευξη αυτή, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει “κουτσομπολιά” τα σχέδια στελεχών του ΔΝΤ για πρόκληση πιστωτικού γεγονότος στη χώρα, προσποιείται ότι έχει ξεχάσει ότι το κόμμα του είχε ψηφίσει την συμφωνία του Ιουλίου,-  αφού, προηγουμένως, η ΝΔ είχε αποδεχτεί, ως κυβέρνηση, 20 δις περισσότερα μέτρα, αναφέρεται γενικά και αόριστα σε “ισοδύναμα μέτρα” δίχως να κατονομάζει κανένα. Σε ένα μόνο σημείο είναι αρκετά διαφωτιστικός : στη στήριξη του στον κ. Παπασταύρου, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλεί “θεσμική εκτροπή” τις κατηγορίες εναντίον του.

»Τέλος, σε ότι αφορά την ατάκα του κ. Μητσοτάκη “σε λίγο δεν θα τολμούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ”, αρχικά προβληματιστήκαμε για το ύφος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια, όμως, θυμηθήκαμε ότι είναι κλεμμένη –και αυτή- από πρωτοσέλιδο γνωστής εφημερίδας γνωστού συγκροτήματος. Η ευθυγράμμιση του κ. Μητσοτάκη με συγκεκριμένα κέντρα διαπλοκής, είναι εμφανής ακόμα και σε λεκτικό επίπεδο.

»Την ώρα που η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να συνηγορήσει υπέρ του ΔΝΤ, αλλά και να συμπαραταχθεί με την διαπλοκή. Ο καθείς και τα όπλα του. »

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απατώντας στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όσο πιο μακροσκελείς είναι οι ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου τόσα περισσότερα ψέματα, τόσες περισσότερες διαστρεβλώσεις, τόσα περισσότερα παιδαριώδη επιχειρήματα περιέχουν.

“Εκθέτουν και τους εμπνευστές και τους συντάκτες τους.

“Ουδείς τις προσέχει, ουδείς τις παρακολουθεί, ουδείς τις πιστεύει.

” Έστω και τώρα, ας περισώσουν ό,τι μπορούν πριν την αποχώρησή τους”.

Μητσοτάκης: Δεν αναγνωρίζω το αποτέλεσμα των εκλογών της ΟΝΝΕΔ

Στο συνέδριο της ΝΔ δεν θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι από το συνέδριο της Νεολαίας, καθώς δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδσρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης απορρίπτοντας έτσι το εκλογικό αποτέλεσμα που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ το βράδυ της Κυριακής, αφού μάλιστα δεν στήθηκαν καν κάλπες, αλλά ανακοινώθηκαν εικονικά