Μαζικές αγωγές θα καταθέσουν οι Ειδικοί Φρουροί για τα αναδρομικά

Αγωγές κατά παντός υπευθύνου αναμένεται να καταθέσουν το προσεχές διάστημα τα μέλη του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής με αφορμή την μη εφαρμογή της απόφασης του Συμβούλιου της Επικρατείας σχετικά με την πλήρη αποκατάσταση της μισθοδοσίας τους από τις περικοπές του 2012.

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών.

 

Η άρνηση από την Κυβέρνηση της  αποδοχής θεμελιωδών αρχών του Κράτους Δικαίου προβαίνοντας σε αυθαίρετη μερική εφαρμογή των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορούν στις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθιστώντας την Δικαιοσύνη ακατάλληλη να κρίνει και να αποφασίσει, επιβάλλει την εφαρμογή περεταίρω ενεργειών κυρίως στην κατεύθυνση της κατάθεσης αγωγών για την πλήρη αποκατάσταση των αποδοχών μας.

 

Ήδη το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. προ μικρού χρονικού διαστήματος προς άρση και της παραμικρής αμφισβήτησης και αποτροπής ατομικών επισφαλών ενεργειών, υπό τον κίνδυνο παραγραφής,  κατέθεσε  ομαδική αίτηση προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και  προς την αρμόδια Διεύθυνση Μισθοδοσίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για όλα τα μέλη μας (χωρίς οικονομική επιβάρυνση) οπότε και δεν κινδυνεύουμε άμεσα από παραγραφή του δικαιώματος της αγωγής.

 

Η συνεκτίμηση των πραγματικών νέων οικονομικών  δεδομένων που δημιουργεί η υπό ψήφιση τροπολογία-προσθήκη, η πλέον αξιόπιστη και συνάμα οικονομική πρόταση, στον ποιό ώριμο χρόνο και συνθήκες, θα δημιουργήσει την δικαστική διεκδίκηση της οποίας το περιεχόμενο θα σας γνωστοποιήσουμε με νέα μας ανακοίνωση άμεσα.

 

Οφείλουμε δραττόμενοι της ευκαιρίας να αποδώσουμε εύσημα σε όλους τους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης όπως και στις Δικαστικές Ενώσεις, όχι για τις ευνοϊκές υπέρ ημών αποφάσεις τους, αλλά για τον τρόπο που τις υπερασπίζονται αψηφώντας ακόμη και με συνέπειες “τιμωρίας” που προβάλλονται από την εκτελεστική εξουσία σε βάρος τους. Η  υποτίμηση, η υποτέλεια και η χειραγώγηση που επιδιώκεται να τους επιβληθεί συνθλίβεται στην θεσμική αξιοπρέπεια, στη επιστημονική επάρκεια αλλά και στην ψυχική δύναμη των Ελλήνων Δικαστών. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή μας σε κάθε ενέργεια τους, υπενθυμίζοντας ότι αποτελούν το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας. 

 

Βεβιασμένες κινήσεις και  πανικός αντενδείκνυται. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση που θα ενημερώνει για τις ενδεδειγμένες δικαστικές η άλλες κινήσεις.