Με αμείωτο ρυθμό οι αγροτικές κινητοποιήσεις

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Πλούσιο είναι και σήμερα το πρόγραμμα των αγροτικών κινητοποιήσεων ανά την Ελλάδα, με τους αγρότες να συνεχίζουν τους αποκλεισμούς δρόμων αναμένοντας σήμα από το Μαξίμου για συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα αναμένουν τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

Το συνηθισμένο πρόγραμμα αποκλεισμού του ακολουθεί σήμερα το μπλόκο στο Δερβένι. Έτσι από τις 11:00 έως τις 15:00 κλειστές θα είναι και οι τρεις λωρίδες και στα δύο ρεύματα. Από τις 15:00 έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία μία λωρίδα σε κάθε πλευρά.

Σε αποκλεισμό του κεντρικού υποκαταστήματος τράπεζας στην πόλη των Γιαννιτσών, προχώρησαν και σήμερα οι συμμετέχοντες στα μπλόκα της περιοχής.

Παράλληλα, σε αποκλεισμό του δρόμου στο χρονικό διάστημα 10:00-18:00 προχωρούν οι συμμετέχοντες στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.

Στον νομό Κιλκίς, έχουν στηθεί δύο μπλόκα, στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη. Στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (13:00- 15:00 και 20:00- 23:30) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:30 έως τις 23:30.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00- 21:00 αντίστοιχα) και Γυψοχωρίου (17:00- 17:30).

Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια, συνεχίζεται ο επ’ αόριστον αποκλεισμός.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ στο χρονικό διάστημα 12:00-00:00 κλείνει και η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας. Σε πεντάωρο αποκλεισμό της παλιάς Ε.Ο στο ύψος της Αμφίπολης, από 16:00-21:00, θα προχωρήσουν και σήμερα οι αγρότες από τον μπλόκο της Παλαιοκώμης. Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, με τους συμμετέχοντες σε αυτά να προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στα διόδια των Μαλγάρων, συνεχίζεται ο επ’ αόριστον αποκλεισμός. Σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από δύο εβδομάδες ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Υπενθυμίζεται ότι συμβολικά στο μπλόκο στήθηκε τέντα, με τους συμμετέχοντες σε αυτό να στέλνουν το μήνυμα ότι δεν προτίθενται να αποχωρήσουν.

Αγροτικών κινητοποιήσεων συνέχεια και στη Δυτική Μακεδονία

Αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω από τις θέσεις που τους οδήγησαν στον δρόμο εμφανίζονται την ίδια ώρα οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία.

Το σημερινό πρόγραμμα κινητοποιήσεων στην περιοχή έχεις ως εξής:

  • Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με την ΠΓΔΜ: 12ωρος αποκλεισμός από τις 11.00 π.μ..
  • Γρεβενά-πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα: 12:00 – 16:00 και στα δύο ρεύματα.
  • Νεάπολη Τσοτυλίου: 14:00 – 19:00.
  • Στο Άργος Ορεστικό κάθετα στην Εγνατία, στον δρόμο προς Καστοριά: 9:00 – 18:00 αποκλεισμός και σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη 9:00 -18:00.
  • Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης: αποκλεισμός 12:00-13:00.

Σε 24ωρο αποκλεισμό προχώρησαν νωρίς το πρωί οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχουν στήσει στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, όπως τόνισε η επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής Διαμάντω Κρητικού. Υπενθυμίζεται ότι δύναμη του συγκεκριμένου μπλόκου βρίσκεται από χθες στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες της περιοχής.

 

Συνεχίζουν τους αποκλεισμούς της εθνικής οδού οι αγρότες της Δυτ. Ελλάδας

Στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες από τα μπλόκα Αγίου Νικολάου Βόνιτσας και Λούρου Πρέβεζας θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα διόδια του Ακτίου από 12:00 -16:00.

Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου. Η διέλευση επιτρέπεται μόνο για τέσσερις ώρες κάθε πρωί, προκειμένου να περνούν βαρέα οχήματα και φορτηγά που μεταφέρουν ιατρικοφαρμακευτικό υλικό. Επίσης, από 18:00- 20:00, θα κλείσει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στην Αχαΐα, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, από τις 11:00 και για περίπου 12 ώρες.

Αγρότες της Αιγιάλειας θα κλείσουν από τις 19:00 έως τις 22:00 την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου.

Στην Ηλεία, αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο του Κουρτεσίου, από τις 12:00 έως τις 16:00. Επίσης, από τις 17:30 – 22:00, οι αγρότες θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της Βάρδας.