Με C-130 στην Αθήνα ο 47χρονος φίλαθλος του Εθνικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια

Με αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που έφθασε στο Ηράκλειο, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, μεταφέρεται στην Αθήνα ο 47χρονος φίλαθλος του Εθνικού που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών στον αγώνα Ηρόδοτου – Εθνικού, στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο.

 

Ο 47χρονος υπέστη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος και εισήχθη στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο.

 

Την ίδια ώρα σε ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρονται τα παρακάτω: «Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και γίνεται η αερομετακομιδή του σε Νοσοκομείο των Αθηνών». Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος μεταφέρθηκε χθες 14/9/2014 και ώρα 17:10 με πλήρη απώλεια συνειδήσεως και σε βαριά γενική κατάσταση στο «Βενιζέλειο». Δια του αξονικού τομογράφου διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος.

 

Οι παραπάνω διαπιστώσεις προέρχονται από τους ιατρούς του Βενιζελείου Νοσοκομείου, που έχουν εξετάσει τον πάσχοντα, οι οποίοι επίσης βεβαιώνουν τη μη ύπαρξη εμφανών σωματικών κακώσεων. Εξάλλου, σήμερα το πρωί, έλαβε εντολή ιατροδικαστής που εξέτασε τον ασθενή να συντάξει ιατροδικαστική έκθεση, η οποία αναμένεται.

 

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται και ένας ακόμη φίλαθλος του Εθνικού, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Πρόκειται έναν 37χρονο, ο οποίος έχει τραυματισθεί στο κεφάλι.

 

Για τα επεισόδια έχουν συλληφθεί τρία άτομα ηλικίας 22, 24 και 27 ετών που οδηγούνται στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο που φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία.