Με επ’ αόριστον κλείσιμο του Προμαχώνα προειδοποιούν αγρότες και κτηνοτρόφοι

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στάση αναμονής τηρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι στο τελωνείο του Προμαχώναστα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και δεν αποκλείουν το κλείσιμο, εφόσον «αντίστοιχες κινήσεις πραγματοποιηθούν σε άλλα μέρη της Ελλάδα», όπως επισήμανε στο Αθηναικό Πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λιτός.

«Από αύριο ξεκινάμε κλείσιμο των συνόρων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και δίνουμε προθεσμία μέχρι το Σάββατο στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποσύρει το νομοσχέδιο για φορολογικό και ασφαλιστικό» ανέφερε ο ίδιος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «αν δεν το πάρουν πίσω (το σχέδιο για το ασφαλιστικό) από το Σάββατο προχωράμε σε επ’ αόριστον κλείσιμο του τελωνείου».

Περισσότερα από 300 τρακτέρ βρίσκονται στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, με κατεύθυνση την πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της, όπου έχουν δεμένα τα καΐκια τους αλιείς του νομού, όπως επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής Φάνης Αλμπάνης.

Όπως είπε ο ίδιος, αγρότες και κτηνοτρόφοι -από τις περιοχές Χαλάστρα, Μάλγαρα, Κύμινα, Σίνδο, Βραχιά και Βαλθαμά- κατευθύνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με στόχο «να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας για τα προωθούμενα μέτρα στο φορολογικό και το ασφαλιστικό».

Αργότερα σήμερα, τα τρακτέρ θα αναχωρήσουν για τα διόδια Μαλγάρων, όπου και θα στηθεί μπλόκο «που θα παραμείνει στη θέση του επ’ αόριστον» επισήμανε ο κ. Αλαμπάνης.

Πηγή: ΑΜΠΕ