Με καταλήψεις σχολών και συλλαλητήρια αντιδρούν στη φύλαξη

Στην κατάληψη τουλάχιστον δύο σχολών – της Φιλοσοφικής και του Χημικού- προχώρησαν σήμερα φοιτητές του πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι αντιδρούν στο σχέδιο της νέας πρυτανικής Αρχής για τη φύλαξη του ιδρύματος.

 

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται στα Προπύλαια το φοιτητικό συλλαλητήριο ενώ το απόγευμα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

 

Δεκάδες φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από τα Προπύλαια, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το θέμα της φύλαξης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Οι χτεσινές συναντήσεις του πρύτανη με εκπροσώπους τόσο των διοικητικών υπαλλήλων για θέματα αξιολόγησης, όσο και φοιτητών για τον έλεγχο της πρόσβασης στον χώρο του Ιδρύματος, είναι μέχρι τώρα άκαρπες, ενώ η εισαγγελία συνεχίζει να ερευνά τη μήνυση του πρύτανη για παρακώλυση λειτουργίας του Ιδρύματος. Πάντως η ένταση σήμερα φάνηκε να εξασθενεί, γεγονός που φαίνεται και από τη σημερινή απουσία της αστυνομίας στο χώρο του ιδρύματος.

 

Το -περιορισμένης συμμετοχής -πιθανώς λόγω και της βροχής- φοιτητικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι θα διαδεχθεί το απόγευμα νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.