Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση με αφορμή την απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), έστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κ. Λουραντος

 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρσηε στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγατοποιουν οι φαρμακοποιοί, ο κ.Λουράντος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιησεων.

 

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην πάει ούτε ένα χάπι στα σούπερ μάρκετ», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε, η τιμή των ΜΗΣΥΦΑ προβλέπεται να απελευθερωθει από 1/1/2016, ανεξάρτητα από το χώρο διανομής τους,γεγονός που θα επιφέρει περαιτέρω επιβάρυνση στους πολίτες.

 

Είπε ότι όπου υπήρξε απελευθέρωση της τιμής τα αποτελέσματά διεθνώς είναι αρνητικά και επισήμανε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ, «η απελευθέρωση της αγοράς των ΜΗΣΥΦΑ δεν έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις τιμές τους»

 

Ο κ.Λουράντος ανέφερε, επίσης, ότι «το δήθεν επιχείρημα της προσβασιμοτητας με την πώληση των φαρμάκων και σε άλλα σημεία καταρριπτεται γιατί με 10.800 φαρμακεία έχουμε το πυκνόμετρο δίκτυο με την καλύτερη διασπορά. Υποστήριξε ότι την απελευθέρωση των συγκεκριμενων φαρμάκων επιδιώκει η φαρμακοβιομηχανία και ανέφερε ότι ο τζίρος αγγίζει τα 250 εκ ευρώ»

 

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα σχολίασε δηλώσεις για«επιστροφή του στη ΝΔ» με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση που είχε με στελέχη του κόμματος προκειμένου,όπως είπε, να τους ενημερωσει, για τα ΜΗΣΥΦΑ. Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν απέναντι στον βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να καταλάβει ότι είμαι ανεξάρτητος, πάνω από κόμματα και υποστηρίζω μόνο τον κλάδο μου, μπορεί όμως να καταλάβει».

 

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κάλεσε την κυβέρνηση να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις σχετικά με τα ΜΗΣΥΦΑ, ενώ οι φαρμακοποιοί έχουν προγραμματισει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και συνάντηση με τον υπουργό.