Με λασποβροχές το πέταγμα του χαρταετού

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αλλά και διαστήματα βελτίωσης κυρίως στα κεντρικά και μετά το μεσημέρι στα δυτικά περιμένουμε σήμερα Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015.

 

Τα φαινόμενα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη τοπικά η μέγιστη θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου), 10 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Νοτιοανατολικό και Ανατολικό Αιγαίο έως θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

 

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με παροδικές βροχές περιμένουμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.