Με τους προξένους της Γαλλίας και της Ρουμανίας συναντήθηκε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης

Διαδοχικές συναντήσεις με τους προξένους της Γαλλίας και της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, Christophe Le Rigoleur και Salamon Paven Martin Ladislau, είχε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Όπως είπε η υφυπουργός, με τον πρόξενο της Γαλλίας υπήρξε κοινή αντίληψη για την κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα και σημείωσε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες είναι διαχρονικά ισχυρές.

 

Ο πρόξενος μίλησε για την αλληλεγγύη και στήριξη που παρέχει η Γαλλία στην Ελλάδα και τώρα με την κρίση, ενώ σημείωσε πως οι γαλλικές εταιρείες δεν έφυγαν από την Ελλάδα και αυτό το γεγονός σημαίνει ότι υπάρχει εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας.

 

Στη συνάντηση με τον πρόξενο της Ρουμανίας τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός Εμπορικού Επιμελητηρίου, που θα ενισχύσει τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο πρόξενος εξέφρασε τη στήριξη της κυβέρνησης της Ρουμανίας προς τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση. Συζήτησαν, επίσης, για τις δυνατότητες να αυξηθούν οι επισκέπτες από τη Ρουμανία στην Ελλάδα και αντιστρόφως.