Μεγάλες οι ελλείψεις στα ολοήμερα

Τα ολοήμερα είναι τα πρώτα «θύματα» της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία, προκαλώντας την αγωνία των εργαζόμενων γονέων, οι οποίοι ήλπιζαν φέτος στην ομαλή λειτουργία τους.

 

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τα συγκεκριμένα σχολεία με πάρα πολλές ελλείψεις, ενώ όπως φαίνεται οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που χρειάζονται στα σχολεία αυτά δύσκολα θα βρεθούν, όπως παραδέχτηκε χθες και ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

 

«Για τα ολοήμερα σχολεία θα είμαστε σε θέση τις επόμενες μέρες να πούμε τι θα γίνει», είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι «δεν θα υπάρξει ολοήμερο, που δεν θα δουλεύει με τουλάχιστον έναν εκπαιδευτικό.

 

Όσο για τους καθηγητές που κάνουν ειδικά μαθήματα στα σχολεία αυτά, θα έχουμε λιγότερες παρουσίες από αυτές που θέλουμε. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων όπως για παράδειγμα πληροφορικής ή ξένων γλωσσών. Μην περιμένετε να πω μεγάλα λόγια σε αυτή τη δύσκολη εποχή που περνάμε. Το θέμα είναι να λειτουργήσουμε και αν τα καταφέρουμε, νομίζω ότι όλα θα είναι καλύτερα».

 

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα από το Έθνος: