Μεγάλη μάχη με τον καρκίνο δίνει ο Nτέσμοντ Τούτου

O Νοτιοαφρικανός αρχιεπίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου, 83 ετών, ακύρωσε όλα του τα ταξίδια έως το τέλος του χρόνου προκειμένου να υποβληθεί σε νέα θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη από τον οποίο πάσχει, ανακοίνωσε σήμερα το ίδρυμά του.

 

Ο Τούτου, ο οποίος έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης το 1984, «ακύρωσε όλο το πρόγραμμα των ταξιδιών για το υπόλοιπο του χρόνου προκειμένου να υποβληθεί σε μία νέα θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη με τον οποίο ζει εδώ και 15 χρόνια» επισήμανε το ίδρυμα Ντέσμοντ και Λέα Τούτου σε ένα σύντομο δελτίο τύπου που εξέδωσε.

 

Ο Τούτου δεν θα παραστεί κυρίως σε μία σύνοδο βραβευθέντων με Νόμπελ Ειρήνης που επρόκειτο να γίνει αυτήν την εβδομάδα στη Ρώμη. Η σύνοδος αυτή αρχικά προγραμματιζόταν να γίνει στην οικία του, στο Κέιπ Τάουν, τον Οκτώβριο, όμως είχε ματαιωθεί εξαιτίας της άρνησης των αρχών της Νοτίου Αφρικής να χορηγήσουν βίζα στον Δαλάι Λάμα.

 

Ο Τούτου είχε νοσηλευτεί για 5 ημέρες στο νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2013 προκειμένου να λάβει θεραπεία για μία «επίμονη φλεγμονή». Είχε διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη το 1997.